Τριγμοί στα «θεμέλια» του Μπάκιγχαμ υποστηρίζει ότι προκλήθηκαν ομάδα ομιλητών στο «Vanity Fair» Μαΐου, μετά τους ισχυρούς κραδασμούς που φαίνεται ότι προκάλεσαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ με τη συνέντευξή τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Με νωπή ακόμη τη συγκίνηση από το θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου και την εικόνα «ανακωχής» που εξέπεμψαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην κηδεία του, όπου παρέστη και ο «άσωτος» Χάρι, αναλυτές υποστηρίζουν ότι η συνέντευξη προκαλεί τριγμούς ικανούς να «αλλάξουν το πρόσωπο της Βρετανίας».

Στη συνέντευξή τους το ζευγάρι είχε αποκαλύψει τα προβλήματα που αντιμετώπισε ιδιαίτερα όταν μέλος της βασιλικής οικογένειας σχολίασε το ενδεχόμενο ο Άρτσι να γεννηθεί μαύρος ή όταν η δούκισσα του Σάσεξ στερήθηκε υπηρεσίες υποστήριξης ψυχικής υγείας, που χρειαζόταν, λόγων των αυτοκτονικών σκέψεων που είχε. Χαρακτήρισαν τη βρετανική βασιλική οικογένεια «δυσλειτουργική», έναν τοξικό χώρο εργασίας, όπου η Αυτού Μεγαλειότης δεν είναι φίλη και υπάρχει έλλειψη ποικιλομορφίας στα ανώτερα κλιμάκια.

«Οι Σάσεξ έχουν προκαλέσει κάτι εμπρηστικό σε αυτήν τη χώρα που θα αλλάξει το πρόσωπο της Βρετανίας και νομίζω ότι η μοναρχία ως αρχαϊκός θεσμός μπορεί να ανατραπεί» ανέφερε η Άννα Πάστερνακ, συγγραφέας του βιβλίου «Princess in Love and The Real Wallis Simpson: A New History of the American Divorcee», στο «Vanity Fair». Υποστήριξε, μάλιστα, πως δεν είναι πλέον 100% σίγουρη ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος θα ανέβει στο θρόνο, καθώς μέρος της κοινής γνώμης θεωρεί ότι είναι «προτιμότερο να ανέβει ο Γουίλιαμ» στην εξουσία.
Η Πάστερνακ παρατηρεί ότι Γουίλιαμ και Χάρι ενσαρκώνουν τη δυναμική των χαρακτήρων των γονιών τους:

«Ο Χάρι την Νταϊάνα στην επαναστατικότητα και την οργή που εγείρει μέσω των ταμπλόιντ, ενώ ο Γουίλιαμ ευθυγραμμίζεται με τον πατέρα του στην αίσθηση του καθήκοντος πάνω από το συναίσθημα». Η πρώην σκιώδης υπουργός Εσωτερικών Ντάιαν Άμποτ, η πρώτη μαύρη γυναίκα του βρετανικού Κοινοβουλίου, θεωρεί ότι η μοναρχία όπως τη γνωρίζουμε θα διαρκέσει όσο ζει η βασίλισσα. Όταν πεθάνει, θα ανοίξει «μεγάλη δημόσια συζήτηση για ό,τι έγινε με τη Μέγκαν και θα είναι μέρος του επιχειρήματος για αλλαγή» υποστήριξε. Η Σελέστι Όκαφορ, μαύρη Βρετανίδα ηθοποιός και παρουσιάστρια, επισήμανε ότι η βασίλισσα είναι «μορφή μιας αυτοκρατορίας που αρνείται να καταλάβει ότι οι ημέρες της έχουν παρέλθει. [...]

Ήρθε η Νταϊάνα, ακολούθησε η Μέγκαν Μαρκλ και όλα άρχισαν να γκρεμίζονται». Με την προδημοσίευση όλων αυτών των απόψεων να κυκλοφορεί, πηγές του Παλατιού αποκάλυψαν πως πριν μεταβεί στη Βρετανία ο Χάρι έστειλε μια βαθιά προσωπική επιστολή στον πατέρα του Κάρολο, διαβεβαιώνοντάς τον πως «θα σεβαστεί και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη μοναρχία».

*Δημοσιεύθηκε στην On Time