Ο Δούκας του Σάσεξ, πρίγκιπας Χάρι δεν έμεινε παρά μόνον 30 λεπτά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, μετά τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ', χωρίς να δει την οικογένειά του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βρετανία.

Σύμφωνα με πηγή του παλατιού, ο πρίγκιπας Χάρι πέρασε περίπου μισή ώρα στο παλάτι μετά την τελετή στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο Χίθροου για να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και την οικογένειά του. Δημοσίευμα της Telegraph αναφέρει ότι δεν μίλησε σε κανένα μέλος της οικογένειας.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' φέρεται να εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία του γιου του κατά τη διάρκεια του εορταστικού γεύματος της βασιλικής οικογένειας

H απουσία από την οικογενειακή φωτογραφία

Ο Χάρι δεν συμμετείχε στη φωτογράφηση των πορτρέτων της βασιλικής οικογένειας και δεν ήταν στη συναυλία της στέψης την Κυριακή.



Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Δούκας του Σάσεξ ανυπομονούσε να επιστρέψει στη σύζυγο και τα παιδιά του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Χάρι βρέθηκε στο Παλάτι μετά την κηδεία της βασίλισσας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στην τελετή στέψης καθόταν στην τρίτη σειρά στο Αββαείο του Ουέστμινστερ - δύο σειρές πίσω από τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Φόρεσε ότι του ζητήθηκε για την τελετή

Ο Χάρι φόρεσε ότι του ζητήθηκε, δηλαδή ένα σκούρο πρωινό κοστούμι και γραβάτα ενώ στο σακάκι του ήταν καρφιτσωμένα τα μετάλλια του Αφγανιστάν και του Ιωβηλαίου καθώς και ένα αστέρι του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος της βασιλικής οικογένειας, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' ύψωσε το ποτήρι στα τρία εγγόνια του, τον πρίγκιπα Γεώργιο - ο οποίος ήταν επίσης τιμώμενο πρόσωπο - την πριγκίπισσα Σαρλότ και τον πρίγκιπα Λούη, οι οποίοι ήταν από τους πρωταγωνιστές της τελετής.

Όμως, φρόντισε να κάνει πρόποση και για «εκείνους που δεν ήταν εκεί» και ευχήθηκε στον εγγονό του Άρτσι χρόνια πολλά για τα γενέθλια του λέγοντας τη φράση «όπου κι αν βρίσκεται».