Την πρώτη φωτογραφία του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο, έδωσε στη δημοσιότητα το Σωφρονιστικό Τμήμα της Μινεσότα.

Σημειώνεται ότι μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ο Σόβιν μεταφέρθηκε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Μινεσότα.

Το δικαστήριο της Μινεάπολης τον έκρινε ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες που δικαζόταν: για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Mirror», ο Σόβιν θα βρίσκεται στη μονάδα επιτήρησης για αυτοκτονία και επιτηρείται από φρουρούς για την ασφάλειά του.

Το Σωφρονιστικό Τμήμα της Μινεσότα έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του Ντέρεκ Σόβιν με την πορτοκαλί στολή της φυλακής.

Ο 45χρονος λευκός πρώην αστυνομικός φορά την πορτοκαλί στολή δείχνοντας κουρασμένος με πρησμένα μάτια και ανακατεμένα μαλλιά, μετά την πρώτη του νύχτα στις φυλακές MCF-«Oak Park Heights».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φυλακή όπου κρατείται ο Σόβιν, κανείς δεν έχει αποδράσει ποτέ, όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Το σωφρονιστικό ίδρυμα βρίσκεται 25 μίλια από τη Μινεάπολη, κοντά στα σύνορα με το Ουισκόνσιν ενώ εκεί κρατούνται περίπου 500 άτομα που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για την πολιτεία.