Η επιχείρηση «Ελευθερία» ξεκινά και για τους τριαντάρηδες. Από την ΜεγάληΤρίτη 27 Απριλίου ανοίγει η νέα πλατφόρμα για τις ηλικίες 30 έως 39 ετών και μάλιστα όσοι κλείσουν ραντεβού θα εμβολιαστούν άμεσα, την επόμενη ημέρα με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Ενόχληση για την AstraZeneca

Πρόκειται για μια νέα γραμμή εμβολιασμού, που σκοπό έχει να επιταχύνει το πρόγραμμα συνολικά καθώς υπάρχει διαθεσιμότητα σε εμβόλια της AstraZeneca. Όσοι νέοι δεν επιλέξουν να κλείσουν ραντεβού θα εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους. Σήμερα και χθες υπήρχε στα φαρμακεία κύμα ακυρώσεων από πολίτες που προσπαθούν , όπως λένε οι φαρμακοποιοί να αποφύγουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 50 ως 54 ετών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τη Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίγει η πλατφόρμα και για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 και 45-49 ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι ανοιχτά τόσο την Μεγάλη Παρασκευή όσο και το Μεγάλο Σάββατο και θα παραμείνουν κλειστά μόνο την Κυριακή του Πάσχα.

Σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισκέφθηκαν Τα εμβολιαστικά κέντρα σε Νάξο, Ηρακλειά και Σχοινούσα

Σύμφωνα με όσα αποτυπώνονται στον επικαιροποιημένο χάρτη του ECDC η Ελλάδα βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη στο testing. Εχουν πραγματοποιηθεί δηλαδή περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους, ενώ επέστρεψε ξανά στο «πράσινο» τον δείκτη θετικότητας κορoναϊού, κάτω δηλαδή από το 4%.

Η Ευρώπη απειλεί να στείλει στα Δικαστήρια την ΑstraZeneca

Οι ευρωπαίοι προσφεύγουν στα δικαστήρια για την AstraZeneca καθώς η εταιρεία δεν παρείχε τις δόσεις που είχαν συμφωνηθεί. «Θέλουμε τώρα τις δόσεις» δήλωσε στο MEGA ευρωπαίος αξιωματούχος.

Δείτε το σχετικό βίντεο: