Όλα είναι έτοιμα για την απονομή των βραβείων Όσκαρ την Κυριακή, με τους σταρ του Χόλυγουντ να διεκδικούν τα χρυσά αγαλματίδια. Η εμβληματική τελετή θα είναι ιδιαίτερη λόγω των περιορισμών του κορoναϊού.

Όσκαρ ξανά και ξανά

Η αντίστροφη μέτρηση για την 93η τελετή των Όσκαρ ξεκίνησε. Μετά από ένα χρόνο απουσίας το κόκκινο χαλί θα ξαναγεμίσει χρυσόσκονη και λάμψη. Το χαλί για τις υποψηφιότητες έστρωσαν ήδη τα βρετανικά Bafta. Το χρυσό αγαλματίδιο για την καλύτερη ταινία το διεκδικεί το Μank μαζί με άλλες 9 υποψηφιότητες.

Η Δίκη του Σικάγο συγκεντρώνει 6 υποψηφιότητες. Mεγάλες πιθανότητες έχει και το Nomadland. Εξαιρετικές κριτικές έχει δεχθεί και η κορεατική ταινία Minari.

Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου διεκδικεί o Γκάρι Όλντμαν μετά το Darkest hour to 2018 που μεταμορφώθηκε εξαιρετικά σε Ουίνστον Τσόρτσιλ. Το ίδιο βραβείο διεκδικεί ο αείμνηστος Αντονι Χόπκινς για το «The Father» αφού τελευταία φορά που κέρδισε Όσκαρ ήταν το 1991 με τη Σιωπή των Αμνών

Eίναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια που η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ διεκδικεί το βραβείο πρώτου γυναικείου για το «Nomadland». Η επιστροφή στο κόκκινο χαλί δε θα θυμίζει ακόμα την αίγλη άλλων εποχών καθώς θα επιτρέπεται αυστηρά μόνο η παρουσία των υποψήφιων καλλιτεχνών.

Δείτε το σχετικό βίντεο: