Δέκα χρόνια παντρεμένοι κλείνουν σήμερα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον και σίγουρα ο γάμος τους το 2011 έχει μείνει αξέχαστος στους Βρετανούς και όχι μόνο, καθώς ήταν μια από τις πιο πλούσιες τελετές που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο.
Φυσικά η γαμήλια τούρτα δεν θα μπορούσε να ήταν τίποτα λιγότερο από μία επιτηδευμένη… υπερβολή. Στην πραγματικότητα, η τούρτα ήταν τόσο μεγάλη που μια πόρτα στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ έπρεπε να αφαιρεθεί για να μπορέσει να περάσει.

Στο ντοκιμαντέρ του ITV «Η Ημέρα που παντρεύτηκαν ο Γουίλ και η Κέιτ», η δημιουργός της γαμήλιας τούρτας, η Fiona Cairns, αποκάλυψε ότι η Βασίλισσα δεν… ενθουσιάστηκε με αυτή την αναδιάρθρωση στο παλάτι.
«Μπορώ να τη θυμηθώ να λέει “ακούω ότι αποσυναρμολογείς το σπίτι μου”, αφηγείται η Cairns. «Και της είπα, “έπρεπε να απομακρύνουμε μια πόρτα για να περάσει το καρότσι με την τούρτα”. Αλλά στο τέλος τα βάλαμε όλα στη θέση τους, οπότε όλα καλά».

Η περιβόητη τούρτα είχε οκτώ επίπεδα, ύψος περίπου ένα μέτρο, ενώ ζύγιζε περίπου 100 κιλά.
cake2

Ο γάμος του Γουίλιαμ και της Κέιτ πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου του 2011, με 1.900 καλεσμένους, δέκα χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία τους, όταν και οι δύο σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Ανδρέα. Ο αρραβώνας τους, ο οποίος έλαβε χώρα στις 20 Οκτωβρίου 2010, ανακοινώθηκε στο κοινό στις 16 Νοεμβρίου 2010.