Μακελειό είχαμε το πρωί σε σχολείο στη Ρωσία όταν ένας 19χρονος εισέβαλλε και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. To λύκειο στο κέντρο του Καζάν έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Πυροβολισμοί και ουρλιαχτά συνθέτουν σκηνικό τρόμου. Μαθητές πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν.

Σοκαρισμένοι από την αδίστακτη επίθεση

Ο 19χρονος Ιλνάζ Γκαλιάβιεφ, μπαίνει στο σχολείο και πυροβολεί αδιακρίτως. Από το χέρι του, πέφτουν νεκροί τουλάχιστον 8 άνθρωποι, 7 μαθητές της 8ης τάξης, παιδιά 14 ετών και ένας δάσκαλος. 20 είναι οι τραυματίες με τους 6 να νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. «Βρισκόμασταν στα μισά του μαθήματος όταν στην τάξη μπήκε μια δασκάλα και γρήγορα έκλεισε την πόρτα. Μετά είπε τι συνέβη. Ότι στο σχολείο μπήκαν άνθρωποι με όπλα. Μετά η διευθύντρια είπε από το μεγάφωνο ότι πρέπει να κλειστούμε στις τάξεις χωρίς να κάνουμε θόρυβο».

Παρά τα γρήγορα αντανακλαστικά των τοπικών αρχών ο νεαρός μακελάρης θα αιματοκυλήσει το σχολείο πριν συλληφθεί. Σε κατάσταση αμόκ παραδέχεται πως σχεδίαζε καιρό το χτύπημα. «Το σχεδίαζα όλο αυτό για μήνες. Το περασμένο καλοκαίρι μέσα μου ξύπνησε το τέρας και άρχισα να τους μισώ όλους. Πάντα τους μισούσα όλους».

Ο εκτελεστής στιγμές πριν σπείρει τρόμο και θάνατο πάνοπλος περπάτησε προς το σχολείο περνώντας ακόμη και από παιδική χαρά. Χαιρέτισε απόλυτα ψύχραιμα περαστικούς, με το όπλο κρεμασμένο στον ώμο του, κανένας δεν τον σταμάτησε. Η τελευταία του ανάρτηση πριν την επίθεση ενδεικτική της ψυχολογικής του κατάστασης.

Σύμφωνα με τις Αρχές ο 19χρονος υπήρξε μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου μέχρι και το 2017. Το όπλο με το οποίο εκτέλεσε εν ψυχρώ μικρούς μαθητές ήταν νόμιμα καταχωρημένο στο όνομά του. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε σήμερα την πλήρη αναθεώρηση του νομικού πλαισίου για την οπλοκατοχή.

Δείτε το σχετικό βίντεο: