Σε «πόλεμο» φαίνεται πως βρίσκεται πλέον ο πρίγκιπας Χάρι με την οικογένειά του, μετά και τις νέες αποκαλύψεις του.

Όπως ξεκαθάρισε ο πρίγκιπας στη συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό podcast «Armchair Expert» του Dax Shepard, το περίφημο «Megxit» ήταν δική του απόφαση και όχι της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ. Όσο για τη Μέγκαν, ο δούκας του Σάσσεξ αποκάλυψε πως η σύζυγός του το μόνο που είπε ήταν ότι «δεν χρειάζεται να είσαι πριγκίπισσα, μπορείς να δημιουργήσεις τη ζωή που θα είναι καλύτερη από τη ζωή μιας πριγκίπισσας».

Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, δύο μήνες μετά τη συνέντευξη - «βόμβα» του ίδιου και της Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ, αποκάλυψε για πρώτη φορά πως από την ηλικία των 20 ετών σχεδίαζε να εγκαταλείψει τη ζωή στο παλάτι, εξαιτίας όσων έκανε η βασιλική οικογένεια στη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο πρίγκιπας ανέφερε ως παραδείγματα την εμπλοκή της μαμάς του σε έναν γάμο χωρίς αγάπη και μέλλον, αλλά και το εκδικητικό διαζύγιο, όπου την υποχρέωναν να υποκλίνεται στους γιους της.

Ο πρίγκιπας Χάρι υποστήριξε στη συνέντευξη ότι μετακόμισε στο Λος Άντζελες ώστε «να σπάσει τον κύκλο του πόνου», που υπέφερε εκείνος από τον τρόπο που τον μεγάλωσε ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, που και εκείνος «υπέφερε» από τον τρόπο που τον ανέθρεψαν η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος. Ο Χάρι ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά του με τον τρόπο που μεγάλωσε ο ίδιος και πριν από αυτόν ο πατέρας του.

Μπορεί οι Βρετανοί να αντιμετωπίζουν την Ελισάβετ σαν την γιαγιά του έθνους που παίρνει πάντα τις σοφές αποφάσεις, στην πραγματικότητα όμως η επέμβασή της στα προσωπικά των άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας υπήρξε καταστροφική.

Ο Χάρι με κάθε τρόπο, στη συνέντευξη του, τόνισε την τοξικότητα του να μεγαλώνεις σε ένα παλάτι που θυμίζει την ταινία του 1998 «The Truman Show» και πως ο ίδιος αισθανόταν όπως ένα ζώο σε ζωολογικό κήπο. Με τις αποκαλύψεις του αυτές, ο Χάρι έδειξε να ταυτίζεται πλήρως με τους πολέμιους του θεσμού της μοναρχίας στη Βρετανία, κάτι που δεν πρόκειται με τίποτα να του το συγχωρέσει η οικογένειά του.