Το νέο επεισόδιο στον πόλεμο «των Αχμέντοφ» θέλει την πρώην σύζυγο Τατιάνα Αχμέντοβα να προσλαμβάνει... καταδρομείς προκειμένου να καταλάβουν την πολυτελέστατη θαλαμηγό «Luna» του Φαρχάντ Αχμέντοφ, που αποτελεί τμήμα των πολλών… μύριων λιρών, 453 για την ακρίβεια, που πρέπει να της πληρώσει, σύμφωνα με τον διακανονισμό των βρετανικών δικαστηρίων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνέχεια της επίμονης άρνησης του Αχμέντοφ να εκτελέσει τη δικαστική εντολή αποζημίωσής της και έναν μήνα μετά αφότου το δικαστήριο υποχρέωσε και τον 27χρονο γιο τους Τεμούρ να πληρώσει τα 75 εκατομμύρια λίρες, που όπως κατήγγειλε η μητέρα του βοήθησε τον πατέρα του να κρύψουν μαζί με πολλά ακόμη περιουσιακά στοιχεία, ενώ το δικαστήριο είχε διατάξει να δοθούν σε εκείνη. Της ομάδας των βετεράνων καταδρομέων που προσέλαβε η Αχμέντοβα θα ηγούνται πρώην μέλη της βρετανικής υπηρεσίας ειδικών σκαφών -η ναυτική έκδοση της SAS- και θα αναλάβει το έργο της διασφάλισης του ονειρεμένου τεράστιου σκάφους που τα δικαστήρια έχουν επιδικάσει να πάρει η Αχμέντοβα, όπως επιβεβαίωσαν οι δικηγόροι της στη «MailOnline».

Το σκάφος κατασκευάστηκε για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς το 2010 και πωλήθηκε στον Αχμέντοφ το 2014 έναντι 225 εκατομμυρίων λιρών. Έχει μήκος 115 μέτρα, διαθέτει εννέα καταστρώματα, χώρο για 52 μέλη πληρώματος, δύο ελικοδρόμια, μία πισίνα 20 μέτρων, ένα μίνι υποβρύχιο και μία από τις δύο πολυτελέστατες και πιο ασφαλείς ταυτόχρονα σωσίβιες λέμβους που υπάρχουν στον κόσμο, αξίας 2,8 εκατομμυρίων. Η «Luna» παραμένει υπό διεθνές ένταλμα κατάσχεσης στο Πορτ Ρασίντ, έπειτα από απόπειρα του Φαρχάντ να τη ρυμουλκήσει σε διεθνή ύδατα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time