Τι κι αν ο Damiano David αρνείται ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, το επίμαχο πλάνο που δείχνει τον ροκ σταρ του συγκροτήματος να μοιάζει να σκύβει πάνω στο τραπέζι ανάβει φωτιές.

«Δεν κάνω χρήση ναρκωτικών παιδιά, μην λέτε τέτοια» υπογράμμισε για μια ακόμα φορά ο τραγουδιστής των Maneskin.

Επιστρέφοντας στην Ιταλία, ο τραγουδιστής επιμένει: «Θέλουμε να εξαφανίσουμε όλες τις φήμες. Μιλήσαμε στην EBU και είπαμε ότι είμαστε στη διάθεσή τους για να κάνουμε τοξικολογικές εξετάσεις αλλά μας είπαν ότι δεν χρειάζεται και ότι μας εμπιστεύονται. Όμως και πάλι για να λυθεί το θέμα θα κάνω».

Πολιτικές διαστάσεις

Το θέμα παίρνει και πολιτικές διαστάσεις στη Γαλλία μετά την παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών που είπε ότι η EBU είναι υπεύθυνη για την τιμή του διαγωνισμού.

«Εναπόκειται στην επιτροπή δεοντολογίας της Eurovision να αποφασίσει εάν υπάρχει πρόβλημα. Δεν θέλω να παρέμβω σε αυτήν την κριτική επιτροπή, η Eurovision είναι υπεύθυνη για την τιμή αυτού του διαγωνισμού» σημείωσε ο Ζαν Ιβ Λεντριάν.

Η δήλωση έρχεται μετά την απόφαση της διοργάνωσης το τεστ ανίχνευσης εξαρτησιογόνων ουσιών να μη γίνει στην Ολλανδία και πριν αποχωρήσει το συγκρότημα, αλλά στην Ιταλία.

Στο πλευρό των Maneskin η RAI

Στο πλευρό του συγκροτήματος φαίνεται πως είναι η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας χαρακτηρίζοντας τον σάλο που έχει προκληθεί παράλογο.

Η Ιταλία, με το συγκρότημα που ξεκίνησε την καριέρα του από τους δρόμους της Ρώμης, κέρδισε τον διαγωνισμό μετά από 31χρόνια.

Οι Maneskin που αποτελούνται από 3 ανδρες και 1 γυναίκα ξεκίνησαν ως συγκρότημα του δρόμου το 2016, μέσα σε έναν μόλις χρόνο τους λάτρεψε το Ιταλικό κοινό μέσα από το ριάλιτι xfactor.

Ο frontman της ιταλικής μπάντας είναι μόλις 22 χρονών και θεωρείται sex symbol στη χώρα του, με τις φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό να συγκεντρώνουν σε δευτερόλεπτα χιλιάδες likes.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του ωστόσο έχει χαρίσει την καρδιά του στην γνωστή στην Ιταλία Influencer και μοντέλο, Giorgia Soleri, με την οποία μάλιστα αρραβωνιάστηκαν μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης.