Αίσθηση προκαλεί στη διεθνή κοινότητα δημοσίευμα της Wall Street Journal η οποία επικαλούμενη έκθεση των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών όπου και κάνει λόγο για 3 ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν οι οποίοι είχαν ζητήσει νοσηλεία σε νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2019, μήνες δηλαδή πριν οι κινεζικές Αρχές ανακοινώσουν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η Wall Street Journal έγραψε ότι τον Νοέμβριο του 2019, τρεις επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ιολογίας στη Ουχάν «ήταν τόσο άρρωστοι που ζήτησαν ιατρική βοήθεια στο νοσοκομείο». Τα στοιχεία αυτά «προσθέτουν ιδιαίτερο βάρος στις αυξανόμενες εκκλήσεις για μια πληρέστερη διερεύνηση του κατά πόσον ο ιός θα μπορούσε να διαφύγει από το εργαστήριο».

                                    Άμεση ήταν η απάντηση της Κίνας:

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να καλλιεργούν τη θεωρία της διαρροής του κορωνοϊού από εργαστήριο – ανησυχούν πραγματικά για την πηγή του ιού ή προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή;».

Την ίδια στιγμή, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε ότι δεν έχει πειστεί για τη φυσική προέλευση του ιού, την ώρα που η Κίνα επιμένει ότι είναι απίθανο ο ιός να έχει φτιαχτεί σε εργαστήριο.

«Πρέπει να ερευνήσουμε τι συνέβη στην Κίνα. Οι άνθρωποι που το ερεύνησαν λένε ότι πιθανώς προέκυψε από κάποιο ζώο, που μόλυνε στη συνέχεια ανθρώπους, αλλά μπορεί να ήταν κάτι άλλο και πρέπει να το βρούμε», είπε ο Φάουτσι.

Προηγουμένως, καταθέτοντας στη Γερουσία, είχε ζητήσει και πάλι να ερευνηθεί ενδελεχώς η υπόθεση.


Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: