Μια νέα αποκάλυψη σχετικά με την προέλευση της πανδημίας του κοροναϊού έκανε το Public Substack. Αρχικά επιβεβαιώνει ότι η διασπορά ξεκίνησε από εργαστήριο στην Ουχάν, ενώ φέρεται να έχει καταλήξει και στο ποιοι ήταν οι ασθενείς-«μηδέν».

Τα νέα αυτά στοιχεία έρχονται στο φως περίπου τέσσερις μήνες αφότου ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι δήλωσε ότι η υπηρεσία του πιστεύει ότι η πανδημία της Covid-19, που ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως, προήλθε πιθανότατα από διαρροή σε εργαστήριο της Κίνας.

Οι ασθενείς-«μηδέν», όπως αναφέρει δημοσίευμα του Public Substack, είναι τρεις επιστήμονες που ερευνούσαν ιούς τύπου SARS. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για τους Ben Hu, Yu Ping και Yan Zhu.

Οι τρεις επιστήμονες, σύμφωνα πάντα με το Public Substack, διεξήγαγαν πειράματα «Gain-of-function» («κέρδους-λειτουργίας») με ιούς - που έχουν ως στόχο την αύξηση της μολυσματικότητας και την ενίσχυση των παθογόνων προκειμένου να υπάρξει καλύτερη κατανόηση των κινδύνων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν τότε που αρρώστησαν, το φθινόπωρο του 2019.

Το 2019, δύο από τους επιστήμονες που πιστεύεται ότι κόλλησαν πρώτοι τον κοροναϊό, ο Ben Hu και ο Yan Zhu, συνυπέγραψαν μια μελέτη πάνω στη γενετική προέλευση ενός κοροναϊού που συνδέεται με τον SARS και πλήττει νυχτερίδες σε όλη την Κίνα.

Έκαναν πειράματα χωρίς μέτρα προστασίας;

O Ben Hu, σύμφωνα με το Public Substack, είχε μαθητεύσει δίπλα στη διακεκριμένη ιολόγο Shi Zhengli, η οποία είναι γνωστή με το παρατσούκλι «bat woman της Κίνας» λόγω της πολυερούς έρευνάς της σχετικά με τους κοροναϊούς που μοιάζουν με τον SARS και προέρχονται από νυχτερίδες.

Ένα βίντεο του 2017 που προβλήθηκε από την κινεζική κρατική τηλεόραση δείχνει τον Ben Hu να παρακολουθεί έναν εργαζόμενο στο εργαστήριο να χειρίζεται δείγματα, ενώ κανένας από τους δύο δεν φοράει προστατευτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με το Public Substack.

Δείτε το βίντεο:

Πάντως, η διακεκριμένη ιολόγος Shi Zhengli έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι η έρευνα της ίδιας ή των φοιτητών της προκάλεσε την καταστροφική πανδημία λόγω διαρροής στο εργαστήριο όπως και ότι πολλοί συνάδελφοί της αρρώστησαν με παρόμοια συμπτώματα με την Covid-19 πριν την πανδημία.

Η θεωρία της διαρροής και η κόντρα ΗΠΑ-Κίνας

Ο Ντέιβιντ Άσερ, πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο οποίος ηγήθηκε ομάδας εργασίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την προέλευση του κοροναϊού δήλωσε σε σεμινάριο του Ινστιτούτου Hudson τον Μάρτιο του 2021 ότι αμφιβάλλει πως οι ερευνητές του εργαστηρίου νόσησαν με γρίπη, όλοι την ίδια περίοδο «σε ιδιαίτερα προστατευμένες συνθήκες σε ένα εργαστήριο επιπέδου βιοασφαλείας 3».

Από την πλευρά της, η Κίνα έχει αρνηθεί τη θεωρία της διαρροής και έχει κατηγορήσει το FBI ότι πολιτικοποιεί το θέμα. Επίσης, η κινεζική κυβέρνηση έχει αρνηθεί να επιτρέψει σε ανεξάρτητους ερευνητές να εξετάσουν τις κατηγορίες ότι η COVID-19 προήλθε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν - γεγονός που έχει τροφοδοτήσει διεθνείς εικασίες και απαιτήσεις για διαφάνεια.

Οι κινήσεις των ΗΠΑ

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε τον Μάρτιο νομοσχέδιο που απαιτεί από το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να αποχαρακτηρίσει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τις έρευνες μεταξύ του Ινστιτούτου της Ουχάν και της προέλευσης της COVID-19 και να στείλει τις πληροφορίες σε έκθεση στο Κογκρέσο. Ο νόμος ζητά συγκεκριμένα λεπτομέρειες σχετικά με τις ταυτότητες και τους ρόλους των ερευνητών που αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019.

Η μη διαβαθμισμένη έκθεση πρέπει να υποβληθεί στο Κογκρέσο έως την Κυριακή.

Με πληροφορίες από public.substack.com και nypost.com