Στο ανατολικό κρατίδιο Οντίσα της Ινδίας έφτασε ο κυκλώνας Yass, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας. Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και μετακινήθηκαν σε καταφύγια, προκειμένου να προστατευτούν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι «η πολύ ισχυρή κυκλωνική καταιγίδα Yass βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα νότια–νοτιοανατολικά της Μπαλασόρε, στην Οντίσα».

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν ριπές ανέμου που θα φτάνουν τα 185 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ έχουν προειδοποιήσει και για παλιρροϊκά κύματα ύψους περίπου τριών μέτρων τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες.

Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι που ζουν σε παράκτιες περιοχές έχουν εγκαταλείψει τις εστίες του. Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν ήδη παράκτιες πόλεις και χωριά προμηνύοντας την άφιξη του κυκλώνα.

Από το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι από ηλεκτροπληξία στη Δυτική Βεγγάλη.

Κλειστά αεροδρόμια

Οι αρχές της Καλκούτα, πρωτεύουσας της Δυτικής Βεγγάλης, έδωσαν εντολή να κλείσει το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σήμερα. Το αεροδρόμιο Μπουμπανεσβάρ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Οντίσα, επίσης έκλεισε.