888
Διεθνή

Ο 5χρονος Εϊταν ο μόνος επιζών από την τραγωδία με το τελεφερίκ στην Ιταλία

Έχασε γονείς, αδελφό, παππούδες

Ο 5χρονος Έιταν είναι ο μόνος επιζών από την τραγωδία που συνέβη στην Ιταλία. καθώς σκοτώθηκαν οι δύο του γονείς, ο αδελφός του και οι γονείς της μητέρας του που ήταν μαζί τους, δηλαδή η γιαγιά και ο παππούς του.

 Σύμφωνα με τη Daily Mail, το νεαρό αγόρι αρχίζει να ξυπνάει όντας στο νοσοκομείο αφού ήταν σε κώμα με τραύματα στο κεφάλι και ένα σπασμένο πόδι. «Πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει και να δώσουμε τις σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις του», εξέφρασε η ψυχολόγος Marina Bertolotti.

 Η 41χρονη θεία του Έιταν, αδελφή του πατέρα του, Amit, δουλεύει ως γιατρός στην Ιταλία και ετοιμάζεται για να του ανακοινώσει τα νέα για την οικογενειακή τραγωδία που τους βρήκε.

  

Στην παραπάνω φωτογραφία είναι ο Έιταν και ο παππούς του, ο Yitzhak, που κοιτούν από ψηλά το έδαφος, όσο είναι στην καμπίνα του τελεφερίκ, λίγο πριν πέσει. Πρόκειται για φωτογραφία που εστάλη από τους γονείς του Έιταν σε άλλα μέλη της οικογένειας.

 «Ο Έιταν άνοιξε τα μάτια του και είδε το πρόσωπο της θείας του. Είναι κοντά ο ένας στον άλλο», ανέφερε ο Giovanni La Valle, ο γενικός γιατρός του City of Health στο Τορίνο, τονίζοντας πως ανέκτησε τη συνείδησή του αλλά κοιμήθηκε ξανά.

 Σημειώνεται πως τα πέντε φέρετρα με τους γονείς του, τον αδελφό του, τη γιαγιά του και τον παππού του στέλνονται με πτήση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Μαλπένσα στο Ισραήλ. Ο δύο ετών αδελφός του είχε λευκό φέρετρο και αποτελεί το πιο νέο, ηλικιακά, θύμα της τραγωδίας με το τελεφερίκ, όπου έχασαν τη ζωή τους 14 άτομα ενώ, όπως αναφέρεται και στη Daily Mail, ο Έιταν είναι ο μόνος επιζών.

 Επίσης, τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος με το τελεφερίκ στη βόρεια Ιταλία και παραδέχθηκαν τις ευθύνες τους, όπως δήλωσε στην τηλεόραση της Rai ο τοπικός υπεύθυνος των καραμπινιέρων.