Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες σε πάρκα των Βρυξελλών, αντιδρώντας στα μέτρα ενάντια στην πανδημία αλλά και τους εμβολιασμούς, με τις τοπικές αρχές να προχωρούν σε χρήση χημικών προκειμένου να τους εμποδίσουν να φτάσουν στο κτίριο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Την ίδια ώρα στο Λονδίνο χιλιάδες επίσης διαδηλωτές έκαναν πορεία φτάνοντας σημείο να εισβάλλουν και σε εμπορικό κέντρο.

Χιλιάδες Βρετανοί πραγματοποίησαν πορείες στο κέντρο του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα ενάντια στην πανδημία αλλά και τους εμβολιασμούς, αγνοώντας ότι ένα χρόνο τώρα ο κοροναϊός έχει στερήσει την ζωή από 127.000 συμπολίτες τους.

Με πλακάτ, καπνογόνα και κυρίως χωρίς αποστάσεις και μάσκες οι Βρετανοί αρνητές προσπάθησαν και πάλι να πιέσουν την κυβέρνηση Τζόνσον για την άμεση άρση όλων των περιοριστικών μέτρων.



Την ίδια στιγμή εκατοντάδες ακόμη ομοϊδεάτες τους, θεώρησαν πως έπρεπε να εισβάλλουν στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ευρώπης, στο Δυτικό Λονδίνο για να ακουστούν.

Πολλά από τα εμπορικά καταστήματα που στεγάζονται στο εμπορικό κέντρο Γουέστφιλντ αναγκάστηκαν να κλείσουν υπό τον φόβο ο όχλος των αρνητών να προκαλέσει υλικές ζημιές.

Μαζική ήταν η κινητοποίηση όμως και αρνητών και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έδωσαν ραντεβού στις Βρυξέλλες.

Περισσότερα από 1000 άτομα από Ολλανδία και Γερμανία βρέθηκαν με τους Βέλγους αρνητές σε πάρκα και επιχείρησαν να φτάσουν στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι βελγικές αρχές προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση σπρέι πιπεριού για να διαλύσουν την συγκέντρωση.