Στο τηλεοπτικό κανάλι Ρωσία 24 μίλησε για ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Ο Σεβασμιώτατος απάντησε σε ερωτήματα που αφορούν τον COVID-19, λέγοντας ότι ο κοροναϊός εφευρέθηκε από εκείνους που είναι κατά του εμβολιασμού.
«Νομίζω ότι αυτός ο ιός είναι τεχνητής προέλευσης και ότι οι ίδιες δυνάμεις που τον ξεκίνησαν ενδιαφέρονται επίσης για την ανάπτυξη μιας καμπάνιας κατά του εμβολιασμού», τόνισε ο Ρώσος Ιεράρχης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ιλαρίωνας, ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι η προσωπική του γνώμη και όχι η επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ρωσίας.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, ανέφερε ότι ο κίνδυνος για την υγεία από τον εμβολιασμό, είναι ασύγκριτος με τον κίνδυνο από την ίδια την ασθένεια και πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν επιβιώσει από την ασθένεια ή δεν έχουν αντιμετωπίσει την ασθένεια των συγγενών και φίλων τους δεν μπορούν να εκτιμήσουν τον βαθμό αυτού του κινδύνου.
«Τα κανάλια Telegram και οι bloggers μιλούν, κατά των εμβολιασμών και κατά των εμβολίων, αυτό είναι μια μαζική εκστρατεία προπαγάνδας κατά των εμβολίων. Και, δυστυχώς, αυτή η εκστρατεία επηρεάζει το μυαλό των ανθρώπων. Οι άνθρωποι φοβούνται να εμβολιαστούν, οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια , και πολλοί απλώς αρνούνται να το κάνουν», πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος να αναφερθεί ότι τόσο ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, όσο και ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19.