Ο εξάχρονος Έιντεν έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός άνδρα για ασήμαντη αφορμή σε αυτοκινητόδρομο στην Καλιφόρνια, την ώρα που η μητέρα του τον πήγαινε στο σχολείο. Αφορμή η αλλαγή λωρίδας χωρίς φλας.

Αποτροπιασμό προκάλεσε το συμβάν

«Έγινε καυγάς στον δρόμο και αυτός έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον μικρότερο αδελφό μου στο στομάχι. Αυτός είπε “μαμά με πονάει η κοιλίτσα μου” και εκείνη πήγε και τον σήκωσε και αιμορραγούσε, είχε αίμα στα ρούχα της» ανέφερε η αδελφή του θύματος.

Το μικρό αγόρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Το περιστατικό συνέβη στις 21 Μαΐου. Οι τοπικές αρχές επικήρυξαν με μισό εκατομμύριο δολάρια τα δυο άτομα που επέβαιναν στο άλλο αυτοκίνητο.

Δύο εβδομάδες μετά το τραγικό συμβάν, οι αρχές της κομητείας συνέλαβαν ένα ζευγάρι το οποίο φέρεται να είναι οι δολοφόνοι του παιδιού. Στους δύο συλληφθέντες αναμένεται να απαγγελθούν άμεσα κατηγορίες για δολοφονία και η εγγύηση που τους έχει οριστεί ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από πυροβολισμό 23% περισσότεροι από το 2020.