Αρκετό βάρος φαίνεται ότι έχει χάσει ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο από κρατικά ΜΜΕ της ασιατικής χώρας.

Μάλιστα, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα NK News, που εδρεύει στη Σεούλ και επικαλείται πηγές από τη Βόρεια Κορέα, ανέλυσε τις φωτογραφίες του Κιμ και όπως επεσήμανε «φαίνεται να έχει χάσει σημαντικό βάρος».



«Έχει σφίξει αρκετά το λουράκι του»


Το ίδιο μέσο δημοσίευσε μεγεθυμένες φωτογραφίες του Βορειοκορεάτη ηγέτη, που δείχνουν «να έχει σφίξει το λουράκι στον καρπό του αγαπημένου του, αξίας χιλιάδων δολαρίων, ρολογιού του».



Σύμφωνα με τον Guardian οι φωτογραφίες δείχνουν τον αριστερό καρπό του Κιμ αρκετά λεπτότερο σε σύγκριση με παρόμοια στιγμιότυπα του περασμένου Μαρτίου και του Νοεμβρίου του 2020.

Φήμες για την υγεία του

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η υγεία και κυρίως τα κιλά του γίνονται θέμα συζήτησης σε διεθνή ΜΜΕ. Στο παρελθόν λέγονταν ότι ήταν μανιώδης καπνιστής και αντιμετώπιζε πρόβλημα παχυσαρκίας, καθώς ζύγιζε πάνω από 140 κιλά, ενώ πριν από επτά χρόνια κυκλοφορούσε με μπαστούνι.

Νοτιοκορεάτικες υπηρεσίες πληροφοριών έκαναν λόγο τότε για επέμβαση αφαίρεσης κύστης από τον αστράγαλό του.

Την άνοιξη του 2020 η εξαφάνισή του από το προσκήνιο για αρκετές εβδομάδες πυροδότησε φήμες ότι είχε ασθενήσει βαριά μετά από εγχείρηση καρδιάς. Μάλιστα κάποια διεθνή ΜΜΕ άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να έχει πεθάνει.