Στο πλαίσιο της Συνόδου των G7 ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν συνάντησε χθες τη Βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Βρετανία.

Ο 78χρονος Πρόεδρος των ΗΠΑ συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Τζιλ Μπάιντεν και μετά το πέρας της επίσημης υποδοχής στο κάστρο του Ουίνδσορ απόλαυσαν το παραδοσιακό τσάι με τη μονάρχη.

Ο ίδιος φάνηκε να εντυπωσιάζεται από την κομψοτητα, την ευγένεια αλλά κυρίως την άρτια συμπεριφορά της Βασίλισσας, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη η εξωτερική της εμφάνιση, η οποία προκάλεσε τον θαυμασμό του 46ου προέδρου των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η Βασίλισσα Ελισάβετ τον ρώτησε για τον τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ηγέτη της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Τζο Μπάιντεν έγινε ο 13ος Αμερικανός πρόεδρος που συναντήθηκε με τη μονάρχη κατά τη διάρκεια της βασιλείας της και ο πέμπτος που υποδέχεται στο κάστρο Ουίνδσορ.

Προτού επιβιβαστεί στο «Air Force One», ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην Βασίλισσα Ελισάβετ: «Μου θύμισε τη μητέρα μου... ήταν πολύ ευγενική», υποστήριξε ο Δημοκρατικός πρόεδρος προτού επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος με προορισμό τις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ειδικά «η εμφάνισή της και η γενναιοδωρία της του ξύπνησαν μνήμες από τη μητέρα του». Η μητέρα του Αμερικανού προέδρου απεβίωσε το 2010, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Ο Τζο Μπάιντεν ανανέωσε το ραντεβού του με την Βασίλισσα Ελισάβετ προσκαλώντας την στον Λευκό Οίκο.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχθηκε χθες το ζεύγος Μπάιντεν φορώντας ένα ροζ λουλουδάτο φόρεμα και ταιριαστό καπέλο ενώ, η «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ ήταν ντυμένη με γαλάζιο ταγέρ, στο χρώμα της γραβάτας του συζύγου της.