Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, με πρόσχημα την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, «η κυβέρνηση της Γερμανίας θα επιδιώξει από σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουνίου, να απαγορευθεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανεξαρτήτως μάλιστα του αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Όπως γράφτηκε στο βρετανικό έντυπο, η Άνγκελα Μέρκελ θέλει η Βρετανία να χαρακτηριστεί «χώρα ανησυχίας» εξαιτίας της ευρείας διάδοσης του παραλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2, το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία.

«Θα συναντήσει αντίσταση»

Επιπλέον, οι Times γράφουν πως η γερμανική πρόταση θα συζητηθεί από ανώτερους ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας και «αναμένεται να συναντήσει αντίσταση από πλευράς της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην επίσημη εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς την επόμενη εβδομάδα.