Η 82χρονη Γουόλι Φανκ χαίρεται σαν μικρό παιδί όταν ο ίδιος ο Τζεφ Μπέζος της αναγγέλλει ότι θα ταξιδέψουν μαζί στο Διάστημα. Η Φανκ ήταν μια από τις 13 γυναίκες που πέρασαν όλα τα τεστ της NASA στις πρώτες πτήσεις τη δεκαετία του 1960, όμως δεν έγινε ποτέ αστροναύτης επειδή ήταν γυναίκα.

Συγκινημένη η 82χρονη

Η 82χρονη θα ταξιδέψει στο διάστημα μαζί με τον Μπέζος, τον αδελφό του και τον νικητή της δημοπρασίας που έγινε για την τέταρτη θέση στο σκάφος New Shepard στις 20 Ιουλίου. Όμως, ο ιδρυτής της Amazon μάλλον δε θα καταφέρει να γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που θα ταξιδέψει στο Διάστημα με δικό του σκάφος. Ο ανταγωνισμός ακούει στο όνομα του ιδιοκτήτη της Virgin Galactic.

Ο Μπράνσον θα είναι το τέταρτο μέλος του πληρώματος του σκάφους Unity 22. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση είναι προγραμματισμένη για τις 11 Ιουλίου, εννέα ημέρες πριν από το ταξίδι του Μπέζος. Την ίδια στιγμή, ο τρίτος υποψήφιος να βρεθεί στο διάστημα μεγιστάνας είναι ο ιδιοκτήτης της SpaceX, Έλον Μασκ, που δεν έχει ορίσει ακόμη ημερομηνία για τη δική του πρώτη διαστημική πτήση.