Σοκ προκαλούν τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από τη στιγμή από τη στιγμή που Αφγανοί που είχαν γραπωθεί από τους τροχούς αμερικανικού μεταγωγικού αεροπλάνου προκάλεσαν σοκ. Και αποτύπωσαν με τον πιο φρικτό τρόπο την απόγνωση των κατοίκων του Αφγανιστάν να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν.

Ίσως η λέξη απόγνωση να είναι «μικρή» για να περιγράφει τις σοκαριστικές εικόνες από το Αφγανιστάν. Το νέο βίντεο, τραβηγμένο μέσα από αεροπλάνο που έχει απογειωθεί, δείχνει τη στιγμή που ένας άνδρας οδηγείται σε φρικτό θάνατο καθώς έχει γαντζωθεί στους τροχούς για να μπορέσει να φύγει από τη χώρα. Έχει αποφασίσει να οδηγηθεί σε βέβαιο θάνατο για να μην ζήσει στο Αφγανιστάν των Ταλιμπάν!


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το βίντεο φαίνεται να έχει τραβηχτεί μέσα από αμερικανικό μεταγωγικό C-17 και ενώ έχει γίνει η απογείωση. Τα πόδια του άτυχου άνδρα εξέχουν καθώς εκείνος έχει εγκλωβιστεί στον τροχό του αεροπλάνου, με αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατό του.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα στους τροχούς ενός από τα C-17 που στάλθηκαν στο Αφγανιστάν για να πάρουν από τη χώρα Αμερικανούς πολίτες. Ένα από τα αεροπλάνα αυτά έκανε αναγκαστική προσγείωση σε τρίτη χώρα, αλλά δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για το αεροπλάνο απ’ όπου τραβήχτηκε το βίντεο ή όχι.

Εξάλλου, σε μεταγωγικό C-17 τραβήχτηκε και η συγκλονιστική φωτογραφία που δείχνει περισσότερους από 600 Αφγανούς πρόσφυγες, γυναίκες, παιδιά και άνδρες, να έχουν στοιβαχτεί μέσα στο αεροπλάνο για να φύγουν από τη χώρα. Το προσωπικό αποφάσισε να τους πάρει μαζί του στο Κατάρ, αφού δεν τους πήγαινε καρδιά να τους κατεβάσουν!