Για την τελική διάθεση της τέταρτης δόσης του κοροναϊού προετοιμάζεται το Ισραήλ, όπως δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της χώρας για την αντιμετώπιση της νόσου, ο αποκαλούμενος και «εθνικός τσάρος του κορωνοϊού» Σαλμάν Ζάρκα, χωρίς να διευκρινίζει πότε αυτό είναι πιθανό να συμβεί.

Να σημειωθεί πως ήδη οι υγειονομικές αρχές έχουν απαιτήσει από τους πολίτες να λάβουν μία τρίτη ενισχυτική δόση και ήδη έχει προχωρήσει στη χορήγηση της σε 2,5 εκατομμύρια Ισραηλινούς.

«Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, πρέπει επίσης να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη δόση. Αυτή θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα, σε κύματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σαλμάν Ζάρκα, ο οποίος χαρακτήρισε «μήνα πρόκληση» τον Σεπτέμβριο με την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και τις επερχόμενες μεγάλες θρησκευτικές εορτές.

Τέλος, εκτίμησε ότι θα υπάρξει άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν ορισμένοι περιορισμοί σε μαζικές εκδηλώσεις μολονότι τάχθηκε κατά των γενικών lockdown.

Ρεκόρ κρουσμάτων

Το Ισραήλ ένα από τα πλέον εμβολιασμένα κράτη διεθνώς, συνεχίζει να κατέχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, βρίσκεται στην πρώτη θέση στον κόσμο για τον αριθμό των κρουσμάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες