Νέο βιβλίο αποκαλύπτει τα «έργα και τις ημέρες» του Χάντερ Μπάιντεν και του θείου του Τζιμ, όταν χρησιμοποίησαν το όνομα του γερουσιαστή Τζο για να εξασφαλίσουν μία καλή θέση για τον Χάντερ, να προσελκύσουν πελάτες και να κλείσουν επιχειρηματικές συμφωνίες για την εταιρεία τους Paradigm Global Advisors, το 2006.

Xρησιμοποίησαν τις διασυνδέσεις και το όνομά του ως δόλωμα

Το βιβλίο του Μπεν Σρέκινγκερ «The Bidens: Inside the First Family's Fifty-Year Rise to Power» αποκαλύπτει πως ο γιος και ο μικρός αδερφός του Αμερικανού Προέδρου χρησιμοποίησαν τις διασυνδέσεις και το όνομά του ως δόλωμα: «Μην ανησυχείτε για τους επενδυτές», φέρεται να είπε ο Τζιμ Μπάιντεν στο προσωπικό την πρώτη του μέρα στην εταιρεία και «Έχουμε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που θέλουν να επενδύσουν στον Τζο Μπάιντεν». Σχόλια που, σύμφωνα με πληροφορίες, εξόργισαν τον αδερφό του Χάντερ, Μπο, ο οποίος τότε διεκδικούσε τη θέση του γενικού εισαγγελέα, ενώ ο πατέρας του το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου για τους δημοκρατικούς.

Στο βιβλίο καταγράφονται μαρτυρίες για χρήση ναρκωτικών από τον Χάντερ και πως ενώ ο Μπο ακολουθούσε τα πολιτικά χνάρια του πατέρα του στην πολιτική, ο Χάντερ Μπάιντεν ακολούθησε το θείο του ως «συντηρητές του καλού τρόπου ζωής των Μπάιντεν». Επίσης, πόσο ευνοήθηκαν όταν λίγους μήνες αφότου ανέλαβαν την εταιρεία, οι δημοκρατικοί με τον έλεγχο της Γερουσίας έχρισαν τον Τζο πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων. «Με τις ΗΠΑ στο απόγειο της παγκόσμιας ισχύος και κύρους τους, λίγοι γνώριζαν περισσότερα για τη λειτουργία της αυτοκρατορίας σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Τζο », γράφει ο Σρέκινγκερ.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time