Έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 57 ετών, ο ηθοποιός Γουίλι Γκάρσον, ο οποίος έγινε γνωστός από τον ρόλο του ως Στάνφορντ Μπλατς στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Sex and the City.

Στην δημοφιλή σειρά της HBO ο Γκάρσον υποδύθηκε τον ρόλο του στενού φίλου της Κάρι Μπράντσο, χαρακτήρα που υποδύθηκε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Πρόσφατα μάλιστα συμμετείχε στα γυρίσματα της κινηματογραφικής μεταφοράς της σειράς που θα έχει τίτλο "And Just Like That". Η αιτία θανάτου του δεν έγινε γνωστή.

Γεννημένος ως Γουίλιαμ Γκάρσον Πάσζαμαντ στο Νιού Τζέρσι το 1964 ο Γκάρσον σπούδασε θέατρο και έκανε μεταπτυχιακό στη σχολή Καλών Τεχνών του τμήματος θεατρικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Yale.

Sexandthecity_2
Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας μικρούς ρόλους σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές την περίοδο του 1980, περιλαμβανομένων των Cheers (Το Μπαράκι), Family Ties, LA Law, The X-Files και Friends (Τα Φιλαράκια).

Το 1998 ξεκίνησε να προβάλλεται η σειρά Sex and the City και ο Γκάρσον εμφανίστηκε σε όλες τις σεζόν ως Στάνφορντ Μπλατς όπως και στις δύο κινηματογραφικές μεταφορές.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες "Η ημέρα της μαρμότας", "Κάτι τρέχει με την Μαίρη" και "Στον πυρετό της... λόξας!" (Fever Pitch).

Σύμφωνα με το BBC, την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο γιος του, τον οποίο ο Γκάρσον υιοθέτησε το 2009 . Ο γιος του ηθοποιού έγραψε χαρακτηριστικά στο στο Instagram: «Είμαι πανευτυχής που μοιράστηκες όλες τις περιπέτειές σου με εμένα και που κατάφερες τόσα πολλά. Είμαι υπερήφανος για εσένα. Θα σ' αγαπώ για πάντα, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις για μια περιπέτεια μόνος σου».