Το δάχτυλο σήκωσε ακόμη μια φορά ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, χρεώνοντας στην Ελλάδα τακτικές κλιμάκωσης της έντασης. Ο Ακάρ συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων και αυτή τη φορά τα... βάζει με τους Έλληνες πολιτικούς τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους.

 Συγκεκριμένα, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους αρχηγούς των τριών όπλων, στον απόηχο των διερευνητικών επαφών και της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, υποστήριξε ότι οι πολιτικοί της χώρας μας πρέπει να γνωρίζουν «ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική».

«Οι πολιτικοί κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές τους ενέργειες και δηλώσεις για να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις, αντί να βρουν λύσεις ορθολογικές και λογικές στα προβλήματα. Οι δηλώσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ελλάδα είναι παράλογες και αβάσιμες. Δεν ταιριάζουν με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε και παράλληλα τόνισε: «Θέλουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, μέσω πολιτικών λύσεων, διαλόγου και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι λαοί και στις δύο πλευρές πρέπει να ζουν με ασφάλεια και ευημερία σε περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας. Αυτή είναι η ειλικρινής μας επιθυμία».

 Αταλάντευτη η Τουρκία στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος τις προηγούμενες άνοιξε τη βεντάλια των τουρκικών συνολικών τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο και υπογράμμισε την επιμονή της Άγκυρας στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

 «Η Ελλάδα συνεχίζει τις ψεύτικες απειλές και την εμμονή της να εξοπλιστεί», υποστήριξε, διαμηνύοντας ότι «κανένα σχέδιο δεν έχει πιθανότητα να υλοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τον τουρκικό λαό. Παρόλα αυτά, ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί -μεταμορφωμένοι σε πρόβατα- εμφανίζονται σε διάφορα μέρη, κάθε μέρα σε διαφορετικό μέρος, και προσπαθούν να δημιουργήσουν μία τεχνητή ατζέντα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα».

«Βιώνουμε μία αντιπαράθεση με την Ελλάδα για την υφαλοκρηπίδα, το εύρος των χωρικών υδάτων, τον εναέριο χώρο, τη γραμμή FIR, την περιοχή έρευνας και διάσωσης, την παραβίαση του αποστρατικοποιημένου καθεστώτος των νησιών, την κυριαρχία νησιών και βραχονησίδων, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί προς την Ελλάδα» είπε και ανέφερε ότι η Αθήνα αγνοεί τα δικαιώματα της Άγκυρας και της κατεχόμενης Κύπρου.