Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, σύμφωνα με το milliyet.com.tr, είπε ότι «πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα συνοριακό ζήτημα. Βγήκε μια φωτογραφία, κυκλοφόρησε ένα βίντεο. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα, ωστόσο προκαλείται κρίση και αναπτύσσονται διάφορες ειδήσεις. Υπό αυτή την έννοια, τα καθήκοντα των μελών του Τύπου είναι σημαντικά». 
«Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με την Ελλάδα στο πλαίσιο του νόμου. Είμαστε πολύ ειλικρινείς και πολύ σοβαροί σε αυτό, είμαστε πρόθυμοι. Προσπαθούμε να το πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ας είναι το Αιγαίο Πέλαγος η “θάλασσα της φιλίας και της ειρήνης”. Ας μοιραστούν δίκαια τα πλούτη. Αυτό είναι το κύριο θέμα, ενώ υπάρχει και κάποια παραπληροφόρηση. Δεν θυμάμαι ακριβώς, πριν από 3-5 χρόνια νομίζω, προβλήθηκε ένα βίντεο στην ελληνική τηλεόραση, όπου φαίνονται τα στρατεύματά μας να κάνουν δήθεν αποβάσεις στα νησιά», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Επίσης ανέφερε ότι «αυτό ήταν ένα βίντεο που μεταδίδουμε για μια άσκηση που έγινε πριν από 10-20 χρόνια. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για αυτά τα θέματα. Προκειμένου να καθιερώσουμε δικαιώματα και νόμους, είναι απαραίτητο να είμαστε ενημερωμένοι και δυνατοί».