Συγκρότημα που έκανε περιοδείες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο κατά των εμβολίων και των μέτρων προστασίας για τον κοροναϊό, βοήθησε οικονομικά και πρακτικά ο Έρικ Κλάπτον, μία κίνηση που συζητήθηκε αρνητικά από τα βρετανικά μέσα και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, ο άγγλος κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης της ροκ, δάνεισε παράλληλα στο συγκρότημα το βαν του, όταν το δικό τους χάλασε, ενώ έκανε δωρεά 1.000 αγγλικών λιρών στο βρετανικό συγκρότημα Jam For Freedom μέσω του GoFundMe, για να βοηθήσει στην αποπληρωμή προστίμου που προέκυψε μετά από «παραβίαση των κανονισμών προστασίας από την COVID-19» σε μια συναυλία τους.

Το εν λόγω συγκρότημα πραγματοποιούσε τους τελευταίους μήνες συναυλίες σε ολόκληρη τη Βρετανία με τραγούδια κατά των εμβολίων για τον κοροναϊό.

Το ιδρυτικό μέλος του Jam For Freedom, Κάμπελ ΜακΛάφλιν, 27 ετών, δήλωσε στο Rolling Stone ότι πίστευε ότι κάποιος του έκανε φάρσα, όταν είδε τα χρήματα να προέρχονται από τον Κλάπτον οπότε έστειλε email σε λογαριασμό που συνδεόταν με τη δωρεά. «Σκέφτηκα ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ψεύτικο» είπε ο ΜακΛάφλιν όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα και αποκάλυψε ότι έλαβε στη συνέχεια κείμενο από τον τραγουδιστή.

Αργότερα συζήτησαν τηλεφωνικά και ο Κλάπτον φέρεται να συμφώνησε να δανείσει στους Jam For Freedom ένα βαν, ώστε να μπορούν να πηγαίνουν στις συναυλίες. Σύμφωνα με τον ΜακΛάφλιν, ο Έρικ Κλάπτον έδωσε και χρήματα στο συγκρότημα για να αγοράσει το δικό του βαν.

Το γεγονός αυτό δεν προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, καθώς ο 76χρονος τραγουδιστής έχει επανειλημμένα ταχθεί κατά των εμβολίων και των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό. Υπενθυμίζεται ότι ο Έρικ Κλάπτον είχε εμβολιαστεί κατά της Covid -19, ωστόσο παρουσίασε παρενέργειες και έκτοτε τάσσεται κατά των εμβολίων.

Τον περασμένο Δεκέμβριο μάλιστα συνεργάστηκε με τον Βαν Μόρισον για το τραγούδι κατά του lockdown «Stand and Deliver».