Κανονικά θα γίνει η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολαμαίου με τον Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο, όπως επιβεβαιώνει επίσημα η αμερικανική προεδρία.

Μάλιστα, στο επίσημο πρόγραμμα του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, αναγράφεται ότι η προγραμματισμένη συνάντηση Μπάιντεν - Βαρθολομαίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 5:30 το απόγευμα. Στη συνάντηση θα παραστούν ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έλαβε νωρίτερα εξιτήριο από το νοσοκομείο «George Washington University» της αμερικανικής πρωτεύουσας, όπου εισήχθη την Κυριακή (24.10.2021)

Η ανάρτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για το εξιτήριο του κ. Βαρθολομαίου

Την είδηση για το εξιτήριο γνωστοποίησε, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Παναγιώτατος πνευματικός μας πατέρας εξήλθε του νοσοκομείου. Είναι καλά στην υγεία του και θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψής του», έγραψε στο twitter 


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέθεσε τον γιατρό του

Για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Μάλιστα ο προσωπικός γιατρός του προέδρου Μπάιντεν επικοινώνησε από τον Λευκό Οίκο και ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του και σημείωσε ότι μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, εάν αυτό χρειαστεί.