Επαναφέρει και μάλιστα με μεγαλύτερη οξύτητα τα ερωτήματα για την υγεία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, νέο βίντεο που τον κατέγραψε να περπατάει με δυσκολία, σέρνοντας τα πόδια του.

Ειδικότερα,  ο Τούρκος πρόεδρος διακρίνεται κατά την αποχώρησή του από τελετή στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όπου δέχθηκε όρθιος τις ευχές από τους πρεσβευτές διαφόρων χωρών για την προεδρία, να σέρνει στην κυριολεξία τα πόδια του μπροστά στις κάμερες.

 Τουρκικά ΜΜΕ, όπως το a24haber, έσπευσαν να θυμίσουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται ανησυχίες για την υγεία του Ερντογάν. Τον περασμένο Ιούλιο ο φακός τον συνέλαβε να κλείνει κατά διαστήματα τα μάτια του και να κοντεύει να το ρίξει στον ύπνο στη διάρκεια μηνύματος με αφορμή μουσουλμανική θρησκευτική εορτή.

  Έναν μήνα νωρίτερα ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ είχει υποδεχθεί τον Τούρκο ομόλογο και σύμμαχό του με επίσημη τελετή και η ασταθής πορεία του Ερντογάν μπροστά στο τιμητικό απόσπασμα είχε προκαλέσει γι’ άλλη μια φορά ερωτηματικά.

 Τον Φεβρουάριο είχε κάνει τον γύρο του κόσμου ένα άλλο βίντεο που έδειχνε τον Ερντογάν να κατεβαίνει σκαλιά υποβασταζόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ κι έναν συνεργάτη του, μετά το τέλος του συνεδρίου του κόμματός του στην Κωνσταντινούπολη.

 Δημοσίευμα του Nordic Monitor έχει υποστηρίξει ότι ο Ερντογάν πάσχει από καρκίνο και επιληψία, ενώ το Foreign Policy σχολίασε πριν από έναν μήνα ότι ο Ερντογάν «μπορεί να είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίσει να ηγείται της Τουρκίας», στον απόηχο άρθρου του αυτοεξόριστου στη Γερμανία Τούρκου δημοσιογράφου, Τζαν Ντουντάρ, που είχε γράψει περί τα μέσα Σεπτεμβρίου ότι πλησιάζει το τέλος της κυριαρχίας του Τούρκου προέδρου.