Στην επαρχία Μπαντγκίς, στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν οικογένειες δέκα και δώδεκα ατόμων δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαΐ την ημέρα και εξαναγκάζονται να πουλάνε τις κόρες τους σε γέρους ανθρώπους, άλλες φορές σαν δούλες και άλλες φορές σαν νύφες.

«Ο πατέρας μου με πούλησε επειδή δεν έχουμε ψωμί, ρύζι και αλεύρι. Με πούλησε σε έναν γέρο» αναφέρει η 9χρονη Παρβάνα. Ο ηλικιωμένος με την λευκή γενειάδα λέει πως είναι 55 χρόνων, είναι ο «γαμπρός» που έρχεται να παραλάβει την νύφη. Πληρώνει λίγο πάνω από 2.000 δολάρια. Η τύχη αυτού του μικρού και ανυπεράσπιστου κοριτσιού μόλις σφραγίστηκε. Το τεράστιο χέρι του αρπάζει την Παρβάνα από τον ώμο και την βγάζει από το σπίτι. Λίγα μέτρα από την πόρτα στηλώνει τα πόδια στο χώμα και προσπαθεί να ξεφύγει, αλλά μάταια.


Σε μία άλλη οικογένεια, η 9χρονη Λιτάν και η 4χρονη Σεϊτόν αξίζουν 1.000 δολάρια η καθεμιά. «Ξέρεις γιατί σε πουλάνε;» ρωτά ο δημοσιογράφος με την Σεϊτόν να απαντά: «Επειδή είμαστε μία φτωχή οικογένεια και δεν έχουμε τίποτα να φάμε». Ένας άλλος άντρας δανείστηκε λεφτά από τον 70χρονο γείτονά του. Δεν έχει να επιστρέψει τα δανεικά και εκείνος του ζητάει την 10χρονη κόρη του, Μάγκνου. «Αν με πιέσουν να παντρευτώ τον γέρο, θα αυτοκτονήσω. Δεν θέλω να φύγω από τους γονείς μου» ανέφερε η Μάγκνου, ωστόσο λίγες ημέρες μετά η συμφωνία έκλεισε. Ήταν άλλο ένα κοριτσάκι που θυσιάστηκε στο βωμό της επιβίωσης.