Μήνυση κατά του Άλεκ Μπάλντουϊν και μελών του συνεργείου και της ομάδας παραγωγής για αμέλεια κατέθεσε ο επικεφαλής ηλεκτρολόγος στο πλατό της ταινίας Rust, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος της Χαλίνα Χάτσινς του προκάλεσε «σοβαρή ψυχική οδύνη».

Ο Σερζ Σβετνόι ήταν μέσα στο ναό στο Νέο Μεξικό, όταν η φίλη του, διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, δέχθηκε τη μοιραία σφαίρα από τον Μπάλντοϋιν, κι όπως υποστηρίζει θραύσματα της σφαίρας βρήκαν και τον ίδιο, προτού κρατήσει στα χέρια του τη Χάτσινς που ψυχορραγούσε, αναμένοντας επί 20 λεπτά το ασθενοφόρο. «Τι τραγωδία και αδικία να χάνει ένας άνθρωπος τη ζωή του στα πλατό μιας ταινίας παράγοντας Τέχνη», είπε ο Σβετνόι, Ουκρανός στην καταγωγή όπως και το θύμα.

cssss

 

Είναι η πρώτη μήνυση που κατατίθεται για το τραγικό περιστατικό της 21ης Οκτωβρίου που κατέληξε στον θάνατο της Χάτσινς, και υποστηρίζει ότι η σκηνή που πρόβαρε ο Μπάλντουϊν δεν απαιτούσε από τον ίδιο να πατήσει τη σκανδάλη. «Δεν έπρεπε ποτέ να χρησιμοποιήσoυν αληθινές σφαίρες στα γυρίσματα», είπε ο δικηγόρος του Σβετνόι. Ο Μπάλντουιν, ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβιντ Χολς και η οπλουργός της ταινίας, Γκουτιέρεζ-Ριντ δεν τήρησαν τους συνήθεις κανόνες χειρισμού όπλων και «επέτρεψαν σε ένα περίστροφο γεμάτο με αληθινά πυρομαχικά να στοχεύει ζωντανούς ανθρώπους», υπογραμμίζεται στην αγωγή που κατατέθηκε στο Λος Άντζελες και κατονομάζει 20 άτομα.

Ο Σβετνόι είχε συνεργαστεί με τη Χάτσινς σε πολλές ταινίες. Μετά το ατύχημα έσπευσε να πάρει στην αγκαλιά του την 42χρονη κι όπως λέει στη μήνυση «τα επόμενα 20 με 30 λεπτά ήταν τα μεγαλύτερα της ζωής του» καθώς προσπαθούσε να τη βοηθήσει, αλλά αβοήθητος την έβλεπε να ψυχορραγεί.

dcxxx
Οι δικηγόροι της 24χρονης οπλουργού επανέλαβαν χθες ότι η πελάτισσά τους δεν γνώριζε πώς έφτασαν αληθινές σφαίρες στο πλατό. «Πιστεύουμε ότι επρόκειτο για δολιοφθορά με στόχο να κατηγορηθεί η Χάνα», είπε ο συνήγορός της, Τζέισον Μπόουλς. Οι Αρχές εξακολουθούν να ερευνούν το τραγικό συμβάν, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε κανέναν.