Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
Ερντογαν_-_ΟΗΕ
Διεθνή

Νέες απίστευτες προκλήσεις από στελέχη του Ερντογάν: Σε 5 ώρες θα είμαστε Θεσσαλονίκη

Οκτάι: Η ανθρωπότητα για άλλη μια φορά καταπατήθηκε στο Αιγαίο!

Δεν έχουν φρένο οι τούρκικες προκλήσεις από στελέχη και αξιωματούχους της κυβέρνησης Ερντογάν . Εκτός από τη λεκτική επίθεση κατά της Ελλάδας ήρθαν και νέες απειλές σχετικά με την εισβολή στη χώρα μας.

Η αρχή έγινε από τον Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος εργαλειοποιώντας για ακόμη μία φορά το μεταναστευτικό κατηγόρησε την Ελλάδα πως «οδηγεί ανθρώπους στον θάνατο».

«Οι ελληνικές δυνάμεις σέρνουν και τρυπάνε τη βάρκα των μεταναστών. Οδηγούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους στο θάνατο. Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ παρακολουθεί… Χωρίς την τουρκική ακτοφυλακή, αυτοί οι άνθρωποι θα πέθαιναν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε μάλιστα πως οι ελληνικές δυνάμεις επιχειρούν να σκοτώσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους. «Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει αυτή την ανήθικη σκληρότητα, δένουν με χειροπέδες τους ανθρώπους και τους αφήνουν να πεθάνουν».

Οκτάι: Η ανθρωπότητα για άλλη μια φορά καταπατήθηκε στο Αιγαίο!

Οι προκλήσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού τη σκυτάλη έλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, ο οποίος αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά. Όπως είπε, «είναι απαράδεκτη η απώθηση των αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα και αναμένει από την Frontex και τις ελληνικές αρχές να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους η στο πλαίσιο της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου». Επεσήμανε, δε, πως «η ανθρωπότητα για άλλη μια φορά καταπατήθηκε στο Αιγαίο! Ντροπή!».

Στέλεχος του Ερντογάν: Σε 5 ώρες θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη

Στέλεχος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος του Ερντογάν AKP, το οποίο είχε κατηγορηθεί και από τον μαφιόζο Πεκέρ ότι του έδινε 10.000 δολάρια το μήνα. Ο Μετίν Κιουλούνκ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, εξαπέλυσε πολεμικές απειλές κατά της Αθήνας.

Ο Κιουλούνκ δήλωσε συγκεκριμένα: «Οι ξένοι θέλουν να βάλουν την Ελλάδα να εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον της Τουρκίας. Τους προκαλούμε. Η Ελλάδα λέει θα εκτοξεύσει πυραύλους. Ας το κάνει να δούμε τι θα γίνει. Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Θεσσαλονίκη. Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Αθήνα. Οτιδήποτε κι αν κάνουν. Μην ξεχνάτε, δεν υπάρχει πια η παλιά Τουρκία»!

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα για το μεταναστευτικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αδιαφορεί.

«Οι ελληνικές δυνάμεις σέρνουν και τρυπάνε τη βάρκα των μεταναστών. Οδηγούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους στο θάνατο. Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ παρακολουθεί… Χωρίς την τουρκική ακτοφυλακή, αυτοί οι άνθρωποι θα πέθαιναν», είπε προκλητικά ο Τσελίκ. Στην προσπάθεια του να κάνει το άσπρο μαύρο ο Τσελίκ ισχυρίστηκε επίσης πως «ο κόσμος πρέπει να σταματήσει αυτή την ανήθικη σκληρότητα. Οι ελληνικές δυνάμεις επιχειρούν να σκοτώσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Δένουν με χειροπέδες τους ανθρώπους και τους αφήνουν να πεθάνουν» είπε επαναλαμβάνοντας τους γνωστούς ισχυρισμούς της τουρκικής προπαγάνδας.