Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
antony_faoutsi
Διεθνή

Bόμβα Φάουτσι: Ο κοροναϊός μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν

«Το τι θα συμβεί με το πέμπτο κύμα εξαρτάται από το τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» , τόνισε

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος και κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο CBS ότι: «Ο κοροναϊός μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ», ενώ τόνισε ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να ζήσει με αυτό.

Ο επιστήμονας επίσης σημείωσε, ότι άλλες ασθένεις, όπως η ευλογιά, εξαφανίστηκαν μόνον ύστερα από μια: «Πολύ, πολύ, πολύ εντατική καμπάνια εμβολιασμού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ερωτώμενος σχετικά, είπε ότι ο συνδυασμός των εκατομμυρίων ανεμβολίαστων Αμερικανών και η μειωμένη λήψη μέτρων προστασίας από όσους έχουν εμβολιαστεί υπονομεύει την ανοσία της κοινότητας και ως εκ τούτου υπονομεύεται και η ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα.

«Το τι θα συμβεί με το πέμπτο κύμα εξαρτάται από το τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι τα τα 80.000 κρούσματα την ημέρα στις ΗΠΑ είναι απαράδεκτο νούμερο και αυτός ο αριθμός θα πρέπει να πέσει στις 10.000.

Τέλος, ο κ. Φάουτσι εκτίμησε ότι είναι δυνατόν η πανδημία Covid-19 να γίνει τόσο διαχειρίσιμη, ώστε να μην επηρεάζει τη λειτουργία της κοινωνίας μας.