Tους επερχόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας τους υπουργούς του SPD, ενώ μεθαύριο αναμένεται ο ίδιος να διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ.

Ειδικότερα, όπως έγινωε γνωστό υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο Καρλ Λάουτερμπαχ ο οποίος διαδέχεται τoν Γενς Σπαν, όπως δήλωσε ο Όλαφ Σολτς, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει η Νάνσι Φαέζερ. Η 51χρονη Σοσιαλδημοκράτισσα ήταν επικεφαλής του SPD στο κρατίδιο της Έσσης.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Άμυνας περνάει στα χέρια της Κριστίν Λάμπρεχτ, με την 56χρονη να έχει διατελέσει επικεφαλής του υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η Σβένια Σούλτσε αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ στο παρελθόν διετέλεε υπουργός Περιβάλλοντος.

Ακόμη, στο υπουργείο Εργασίας παραμένει ο Ουμπέρτους Χάιλ, ο μοναδικός υπουργός της κυβέρνησης Μέρκελ που παραμένει στη νέα κυβέρνηση και το υπουργείο του, ενώ η «έμπιστη» του νέου καγκελάριου, Κλάρα Γκέιβιτς αναλαμβάνει το υπουργείο Υποδομών.

Τέλος, ο Βόλφγκανγκ Σμιντ παίρνει τη σκυτάλη από τον Χριστιανοδημοκράτη Χέλγκε Μπράουνμ αναλαμβάνοντας επικεφαλής της Καγκελαρίας.