Ο Τζόναθαν Βαν Ταν, αναπληρωτής επικεφαλής υγείας της Βρετανίας, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η παραίτησή του από τη θέση αυτή θεωρείται ακόμα ένα πλήγμα για τον Μπόρις Τζόνσον που βάλλεται από την αντιπολίτευση αλλά και από δικούς του βουλευτές μετά τις νέες αποκαλύψεις για ακόμα ένα κορονοπάρτι εν μέσω λοκντάουν.

Ο δημοφιλής Βαν Ταν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του στο τέλος Μαρτίου και θα επιστρέψει στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ. Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σαγίντ Τζαβίντ δήλωσε ότι ήταν «τιμή του» να συνεργαστεί μαζί του.

Οι ευχές του Μπόρις Τζόνσον

Ανακοινώνοντας την παραίτησή του, ο 57χρονος καθηγητής δήλωσε: «Ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο της επαγγελματικής μου καριέρας να υπηρετήσω το βρετανικό λαό κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Επιπλέον, έπλεξε το εγκώμιο στον καθηγητή Κρις Γουίτι, επικεφαλής Αρχίατρο της Αγγλίας, και άλλους επιστήμονες που εργάζονται σκληρά για να βάλουν φρένο στην εξάπλωση των κρουσμάτων του κοροναϊού.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τον ευχαρίστησε για την «εξαιρετική συνεισφορά» του στη χώρα και τις «ανεκτίμητες συμβουλές» του καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας ενώ του ευχήθηκε τα καλύτερα για το μέλλον».