Διανύουμε την δεύτερη χρονιά της πανδημίας και σιγά σιγά βγαίνουμε από δύσκολους μήνες με περιοριστικά μέτρα όμως ο επικεφαλής της Rolls Royce είναι ενθουσιασμένος

«Θα έλεγα οτι οφείλεται στο γεγονός οτι ο κοροναϊός καθήλωσε τους πολίτες στο έδαφος και τους απαγόρευσε τα ταξίδια. Έτσι συσσωρεύεται αρκετός πλούτος και δαπανάται σε είδη πολυτελείας. Και έτσι εμείς επωφεληθήκαμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 Η Rolls Royse πούλησε 5.586 αυτοκίνητα μέσα στο 2021 τα περισσότερα στα 117 χρόνια της ιστορίας της παρουσιάζοντας αύξηση 49%. Καλύτεροι αγοραστές η Αμερική και η Κίνα όπου κατεγράφη το 30% των συνολικών πωλήσεων. Για να αντεπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση μάλιστα η εταιρεία ζήτησε τσιπάκια από την BMW.

 Δεν είναι μόνο η Rolls Royce όμως που πούλησε πολλά περισσότερα αυτοκίνητα. Και η Bentley είδε τις πωλήσεις των αυτοκινήτων της να αυξάνονται κατά 31%. Είναι μάλιστα η δεύτερη συνεχή χρονιά που η εταιρεία παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων. Έκρηξη σε ρολόγια και κοσμήματα Αύξηση είδαν όμως και οι πωλήσεις κοσμημάτων και ρολογιών. Ενδεικτικά τα στοιχεία από την εταιρεία Beaverbrooks δείχνουν αύξηση 36,5% στις πωλήσεις ακριβών κοσμημάτων και ρολογιών παρά το ο,τι οι τιμές το 21 ήταν αυξημένες κατά 19%. «Μετά από ένα χρόνο περιορισμών και σχεδίων που ακυρώθηκαν είδαμε μεγάλη ζήτηση για δώρα φέτος. Οι πελάτες ήθελαν να κάνουν ένα δώρο πιο ακριβό και πιο συναισθηματικά φορτισμένο» τόνισε η CEO Beaverbrooks jewellery, Άννα Μπλάκμερν.

 Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εταιρεία η πώληση των ρολογιών αυξήθηκε κατά 58% για χρυσά κοσμήματα 28% και για τα ασημένια 43% Αύξηση παρά την πανδημία είδαν και πωλήσεις ακριβών τσαντών με ενδεικτικότερο το παράδειγμα τις τσάντες Birgin του Οίκου Hermes που μπορεί να κοστίσουν από 9.000 δολάρια έως και 500.000 χιλιάδες και παρόλα αυτά η ζήτησή τους το 2021 όχι μόνο δεν έπεσε αλλά αυξήθηκε.