Κύμα δυσαρέσκειας επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία για τον Μπόρις Τζόνσον, με τις αποκαλύψεις για το «party - gate», να διαδέχονται η μία την άλλη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πέρασε στην αντεπίθεση ανακοινώνοντας πάγωμα του τέλους εισφοράς στο BBC, ενώ την ώρα που η αποκάλυψη ενός ακόμη πάρτι προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στο Ουέστμινστερ, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον επεξεργάζεται τακτικές εξόδου από την κρίση.

Τα βρετανικά μέσα δημοσιεύουν πληροφορίες για κατάθεση ήδη των 35 από τις 54 επιστολές που είναι απαραίτητες για να προκληθεί ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση «σώστε τον μεγάλο σκύλο»

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ενεργοποιεί μία στρατηγική απεγκλωβισμού από την δίνη των πάρτι στην διάρκεια των λοκντάουν που τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ονομάζουν επιχείρηση “κόκκινο κρέας” ή “σώστε τον μεγάλο σκύλο”.

Αρχικά ήταν η ανακοίνωση αποστολής του ναυτικού στο στενό της Μάγχης για την αποτροπή των εισερχόμενων παράτυπων μεταναστών. Και δεύτερον με την ανακοίνωση για πάγωμα του τέλους εισφοράς στο BBC που χαρακτηρίστηκε καταστροφική από την αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι περισσότεροι υπουργοί ωστόσο κρατούν αποστάσεις ασφαλείας έως ότου βγουν τα αποτελέσματα της έρευνας που αναμένεται αυτή την εβδομάδα.