Εννέα βουλευτές των Τόρις υπέβαλαν σήμερα επιστολές δυσπιστίας προς τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph.

Ο «BoJo» δίνει μάχη για να διασώσει την θέση του μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει στις τάξεις του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος τα πάρτι με παραβιάσεις των μέτρων του lockdown, τα οποία είχαν… καθιερωθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Για την εκκίνηση διαδικασίας καθαίρεσης του ηγέτη των Τόρις και πρωθυπουργού απαιτείται η υποβολή 54 επιστολών έκφρασης δυσπιστίας προς τον πρόεδρο της πανίσχυρης Επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος.

«Ίσως φθάσουν τους 54»

Σύμφωνα με την επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του BBC, Laura Kuenssberg, δεν αποκλείεται οι βουλευτές που ετοιμάζονται να συντάξουν επιστολή δυσπιστίας, και ανήκουν στους νεοεκλεγέντες το 2019, να φθάσουν τους 54.

Ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται σήμερα να απευθυνθεί στην Βουλή των Κοινοτήτων, αφού το υπουργικό συμβούλιο θα έχει εγκρίνει τα σχέδια για την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Αγγλία.