Στους πιθανούς διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ συγκαταλέγεται ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης (Harvard CAPS/Harris) που δημοσιεύτηκαν αποκλειστικά στη διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων «Τhe Hill».

Σε ένα υποθετικό σενάριο με οκτώ υποψήφιους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές των ΗΠΑ το 2024, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, εξασφαλίζοντας ποσοστό υποστήριξης 57% μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς βρίσκονται σταθερά γύρω στο 12% και 11% αντίστοιχα. Στην ίδια δημοσκόπηση, ωστόσο, δεν υπήρξε άλλος από τους πιθανούς διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων με διψήφιο ποσοστό.

Πιθανός αντικαταστάτης

Σε αυτό το υποθετικό σενάριο εκλογών, αν ο Τραμπ τελικά δεν υποβάλλει υποψηφιότητα για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, τότε ο Ρον ΝτεΣάντις θα τον αντικαταστήσει, αφού βρέθηκε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα λαμβάνει ποσοστό υποστήριξης 30%, όταν ο Τραμπ δεν διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα, με τον Πενς να τον ακολουθεί με ποσοστό 24%.