Η μητέρα και το τρίχρονο κοριτσάκι βρισκόντουσαν επάνω από ένα μεγάλο κλουβί όπου ζούσε μια τεράστια καφετιά αρκούδα, στον ζωολογικό κήπο της Τασκένδης του Ουζμπεκιστάν. Όπως φαίνεται ευκρινέστατα το παιδί βρίσκεται μεταξύ της μητέρας του, του κάγκελου του κλουβιού και του κενού.

Και ξαφνικά η μητέρα πιάνει το κοριτσάκι από το πόδι, το αφήνει να αιωρηθεί λίγο στο κενό και το παρατάει να πέσει από ύψος μέσα στο κλουβί της θεόρατης αρκούδας. Το όνομα της οποίας είναι «Ζουζου».

Όλοι βάστηξαν την ανάσα τους. Δεν πίστευαν αυτό που μόλις είχαν δει. Όλοι φαντάστηκαν ότι το τεράστιο άγριο θηλαστικό ειδικά όταν κάποιος εισέβαλλε στον χώρο του – ακόμη και παιδί- θα ορμούσε για να το κατασπαράξει.

Η τεράστια αρκούδα δεν όρμησε

Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η αρκούδα τρόμαξε τόσο που έτρεξε αμέσως να κρυφτεί στη φωλιά της. Το κοριτσάκι τραυματίστηκε από την πτώση και όχι από την αρκούδα η οποία δεν επιτέθηκε.

Πλέον και με βάση το βίντεο σαν αποδεικτικό υλικό, η μητέρα αντιμετωπίζει την απόπειρα ανθρωποκτονίας, της αφαιρέθηκε η επιμέλεια του παιδιού ενώ μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και σε 15 έτη φυλάκισης.