H Κέιτ Μίντλετον άφησε στην άκρη για λίγο τα τακούνια της, φόρεσε τα αθλητικά της και πήρε μέρος σε μια προπόνηση με τους παίκτες της ομάδας ράγκμπι της Αγγλίας.

Η 40χρονη δούκισσα του Κέιμπριτζ, η οποία είναι γνωστή για την ανταγωνιστική της φύση και την αγάπη της για τον αθλητισμό, πήρε τη θέση της δίπλα στην αρχηγό της γυναικείας ομάδας της Αγγλίας, Σάρα Χάντερ και δεν δίστασε να πανηγυρίσει έπειτα από γκολ.



Ανέλαβε την ομάδα στη θέση του Χάρι

Αφορμή για το νέο της αυτό λουκ και τη σημερινή της εξόρμηση ήταν ανακοίνωση πως η Κέιτ αναλαμβάνει την πατρωνία της ομάδας ράγκμπι της Αγγλίας, παίρνοντας τη θέση από τον κουνιάδο της, πρίγκιπα Χάρι.

Πλέον, η Κέιτ Μίντλετον είναι η νέα προστάτιδα της ράγκμπι Football League και της Ένωσης Ράγκμπι, ρόλους που στο παρελθόν κατείχε ο πρίγκιπας Χάρι.

Υπενθυμίζεται ότι από τον πρίγκιπα Χάρι αφαιρέθηκαν όλες οι πατρωνίες και οι επίτιμοι στρατιωτικοί τίτλοι μετά την απόφασή του να παραιτηθεί μαζί με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, από μέλη της βασιλικής οικογένειας. Κάπως έτσι η Κέιτ έγινε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που λαμβάνει μία από τις πατρωνίες του Χάρι από τη βασίλισσα Ελισάβετ.



Σε ένα tweet που ανέβασε η δούκισσα του Κέιμπριτζ δήλωσε πως είναι «ενθουσιασμένη» που υποστηρίζει τις δύο αυτές ενώσεις, «δύο φανταστικούς οργανισμούς που έχουν δεσμευθεί να αξιοποιήσουν τη δύναμη που μπορεί να έχει ο αθλητισμός για να φέρει κοντά τις κοινότητες και να βοηθήσει τα άτομα να ανθήσουν».

Η ανάρτηση συνοδευόταν από ένα βίντεο της Κέιτ Μίντλετον, ντυμένη με αθλητικά, να επιδεικνύει τις ικανότητές της με μια μπάλα ράγκμπι στους χώρους του παλατιού του Κένσινγκτον.



Είναι ένα από τα πιο αθλητικά μέλη της βασιλικής οικογένειας και είναι ήδη προστάτιδα του All England Lawn Tennis and Croquet Club. Μάλιστα, παρακολουθεί συχνά αγώνες στο Γουίμπλεντον, αλλά δεν είναι γνωστό ότι είναι μεγάλη φαν και του ράγκμπι. Η αδελφή της, Πίπα, είχε γράψει στο περιοδικό «Vanity Fair» το 2014: «Το ράγκμπι ήταν μεγάλο θέμα για την οικογένειά μας. Σχεδιάζαμε τα Σαββατοκύριακά μας γύρω από τους μεγάλους αγώνες».