Η βασίλισσα «παρακολουθείται στενά» από τους γιατρούς, αναφέρει η Daily Mail, τρεις ημέρες μετά την τελευταία της συνάντηση με τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος χθες διεγνώσθη θετικός -για δεύτερη φορά- με κορωνοϊό.

 Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν χθες το βράδυ να επιβεβαιώσουν αν έχει βγει το αποτέλεσμα του Covid test της βασίλισσας και ποιο είναι το αποτέλεσμα, τροφοδοτώντας φόβους για την υγεία της, σημειώνει η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας.

  Πηγές του Παλατιού επέμειναν ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει συμπτώματα, ωστόσο αυτά συνήθως εμφανίζονται λίγες ημέρες μετά τη στενή επαφή με άτομο θετικό στο Covid- και συνήθως μετά το θετικό τεστ.

 Τριπλά εμβολιασμένη κατά του Covid η βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι τριπλά εμβολιασμένη. Εμβολιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2021 και έκανε το δεύτερο εμβόλιο τον Μάρτιο του ίδιου έτους, ενώ σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Daily Mail έκανε την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του Covid τον περασμένο Οκτώβριο.

 Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Κάρολος, ο οποίος έχει επίσης κάνει τρία εμβόλια, κολλάει κοροναϊό. Πρώτη φορά είχε κολλήσει Covid τον Μάρτιο του 2020, στις αρχές δηλαδή της πανδημίας.

 Πηγές στη Daily Mail ανέφεραν ότι ο 73χρονος πρίγκιπας βρέθηκε θετικός κατά τη διάρκεια ενός τεστ που έκανε χθες το πρωί πριν παραβρεθεί σε κάποια δημόσια εκδήλωση. Υποστήριξαν δηλαδή ότι το τεστ έγινε στο πλαίσιο ρουτίνας και όχι επειδή ο Κάρολος είχε κάποια συμπτώματα, αρνήθηκαν ωστόσο να σχολιάσουν όταν τους ετέθη το ερώτημα για το ποια είναι η ακριβή κατάσταση της υγείας του Καρόλου.

 Ποιους άλλους είχε δει ο Κάρολος πριν βγει το τεστ του θετικό

Τόσο ο ίδιος όσο και η Δούκισσα της Κορνουάλης κάνουν τακτικά τεστ πριν από τις υποχρεώσεις τους και το Clarence House δήλωσε ότι η Καμίλα, 74 ετών, παρότι ο Κάρολος ήταν θετικός, είχε αρνητικό τεστ.

 Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Covid, αν και ζει με τον Κάρολο, η Καμίλα δεν απαιτείται να αυτοαπομονωθεί, καθώς είναι επίσης πλήρως εμβολιασμένη.

  Πέρα από την βασίλισσα Ελισάβετ την οποία είχε δει την Τρίτη, λίγες ημέρες αφότου η Βρετανή μονάρχης είχε δώσει τις ευχές της για να γίνει η Καμίλα η επόμενη βασίλισσα της Βρετανίας, ο πρίγκιπας Κάρολος είχε παραστεί την Τετάρτη το βράδυ, την παραμονή της διάγνωσής του με κοροναϊό, σε πολυπληθή εκδήλωση με 350 άτομα, όπου κανείς δεν φορούσε μάσκες ενώ ο Κάρολος εθεάθη να ανταλλάσσει χειραψίες και να μιλά σε κοντινή απόσταση με υπουργούς της κυβέρνησης Τζόνσον και άλλους καλεσμένους στην εκδήλωση.