Ο πρίγκιπας Άντριου, γιος της Ελισσάβετ, κατέληξε σε συμβιβασμό με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν έφηβη.

Ο 61χρονος δούκας της Υόρκης συμφώνησε να καταβάλει εμπιστευτικό χρηματικό ποσό στην Τζιούφρε, ανακοίνωσαν τα δύο μέρη σε κοινή δήλωση που επισυνάπτεται στο δικαστικό έγγραφο, σύμφωνα με τους New York Times. Ο Άντριου θα κάνει επίσης μια «σημαντική δωρεά» σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει «τα δικαιώματα των θυμάτων».

Ο διακανονισμός έρχεται λίγες εβδομάδες πριν ο πρίγκιπας Άντριου κληθεί να συμμετάσχει σε ένορκη κατάθεση, κατά την οποία θα δεχόταν ερωτήσεις από τους δικηγόρους της Τζιούφρε για τις κατηγορίες της. Η κοινή δήλωση του πρίγκιπα Άντριου και της Τζιούφρε φέρεται να αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Άντριου δεν παραδέχεται καμία από τις κατηγορίες εναντίον του.

Τα δικαστικά έγγραφα φέρονται επίσης να δείχνουν τον πρίγκιπα να ισχυρίζεται ότι «μετανιώνει για τη σχέση του» με τον καταδικασμένο δισεκατομμυριούχο σεξουαλικό παραβάτη Τζέφρι Επστάιν.