Ραγδαίες αλλαγές στη ζωή των Τούρκων πολιτών έχει φέρει ο υψηλότατος πληθωρισμός που επικρατεί στη χώρα σε συνδυασμό με την μεγάλη υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

Φαίνεται πως στη γειτονική χώρα δεν περνάνε και τις...καλύτερες ημέρες τους, με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας SOCZU να είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί. Συγκεκριμένα, το έντυπο αναφέρει ότι δημοφιλή προϊόντα πωλούνται «ορφανά», λόγω της οικονομικής δυστοκίας που επικρατεί στη χώρα.

«Όλα πια είναι άδεια» είναι το σχόλιο της εφημερίδας SOCZU, η οποία σημειώνει ότι πλέον στην Τουρκία πωλούνται «άδειος» μπακλαβάς, «άδειο» τοστ και «άδειες» πίτες (χωρίς γέμιση). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, ο «άδειος« μπακλαβάς – δηλαδή χωρίς γέμιση – πωλείται πλέον προς 19,90 λίρες, ενώ η τιμή του κανονικά ήταν 150 με 200 λίρες το κιλό κανονικά. Τα «άδεια» τοστ πωλούνται 2 λίρες, ενώ αν κάποιος θέλει διπλό τυρί θα πρέπει να πληρώσει 10 λίρες. Επίσης, πωλούνται και «άδειες» πίτες και… άδεια «γεμιστά κεφτεδάκια»!

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πληθωρισμός έχει αφήσει τεράστιο αποτύπωμα και στην εστίαση, με τις μερίδες στα εστιατόρια μα έχουν μικρύνει πάρα πολύ, ώστε οι επιχειρηματίες να συγκρατήσουν τις τιμές. Πρέπει δηλαδή να φας 1,5 με 2 μερίδες για να χορτάσεις…