Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν τηλεφωνική επικοινωνία από τις 12:00 ώρα Ελλάδος με στόχο να αποφευχθεί ένας μεγάλος πόλεμος στην Ευρώπη την ώρα που οι δυτικές δυνάμεις εκτιμούν ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι πιθανότερη από ποτέ, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

"Η συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν ξεκίνησε, όπως προβλεπόταν, στις 11:00 (ώρα Παρισιού)", ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία περίπου δύο εβδομάδες μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Κρεμλίνο.

Η συνομιλία Μακρόν και Πούτιν έρχεται σε μια στιγμή όπου η κατάσταση στην Ουκρανία είναι οριακή ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδροί βομβαρδισμοί και εκρήξεις στο Ντονέτσκ.

Όπως μεταδίδει το ρωισκό πρακτορείο TASS χρησιμοποιούνται βαριά πυροβόλα εναντίον της πόλης και η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την ίδια στιγμή οι αρχές των φιλορώσων αυτονομιστών έκαναν λόγο για πυρά ολμοβόλων του ουκρανικού στρατού εναντίον αρκετών κοινοτήτων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντανιέτσκ και προετοιμάζονται για πόλεμο, καλώντας σε γενική επιστράτευση, ενώ συνεχίζεται η απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού προς το Ροστόφ της Ρωσίας.