Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχτηκαν σε πρόσφατη σύσκεψη κορυφής στη Ρωσία, που μεταδιδόταν μάλιστα ζωντανά στην τηλεόραση. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «στρίμωξε» τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (σ.σ. κατασκοπείας) Σεργκέι Ναρίσκιν, με τον τελευταίο να «μασάει» τα λόγια του, να μπερδεύεται και να τραυλίζει.

Η συζήτηση αφορούσε στο αν θα αναγνωρίζονταν ή όχι η «ανεξαρτησία» των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Η επιμονή του Πούτιν να ρωτά τον Ναρίσκιν αν συμφωνεί ή όχι οδήγησε σε γκάφα κατά την οποία ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών μίλησε για προσάρτηση των δύο περιοχών, «όπως συνέβη με την περίπτωση της Κριμαίας», πριν από οκτώ χρόνια.

«Επιβεβαίωσε» τη Δύση

«Υποστηρίζω την πρόταση για ένταξη του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στη ρωσική ομοσπονδία», ήταν η φράση που εκστόμισε ο αγχωμένος Ναρίσκιν, ο οποίος ουσιαστικά «επιβεβαίωσε» τους ισχυρισμούς της Δύσης περί ρωσικού μεγαλοϊδεατισμού.

Ο Πούτιν, εμφανώς ταραγμένος και αμήχανος, έσπευσε να τον επαναφέρει στην τάξη. «Δεν μιλάμε για προσάρτηση. Δεν μιλάμε γι'αυτό. Μιλάμε για την αναγνώριση ή μη της ανεξαρτησίας», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Τα μάζεψε

Ο Ναρίσκι αντιλήφθηκε την γκάφα του και προσπάθησε να τα μαζέψει λέγοντας: «Υποστηρίζω την πρόταση για αναγνώριση της ανεξαρτησίας». «Καλώς, μπορείς να καθίσεις τώρα. Ευχαριστούμε», απάντησε ο Πούτιν.