Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Ουκρανία, έπειτα από τη ρωσική εισβολή που ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης.

Δείτε εδώ: Ουκρανία: Ο Πούτιν ανακοινώνει την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς - Ακούστηκαν εκρήξεις σε Μαριούπολη, Οδησσό και Κίεβο (Βίντεο).

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΡωσίαςΒλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ότι διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών. «Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του λίγο πριν από τις 05:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο Πούτιν ανέφερε ότι η χώρα του δεν μπορούσε να ανεχθεί αυτές που αποκάλεσε απειλές από την Ουκρανία και προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε ξένης ανάμιξης, προειδοποιώντας ότι εφόσον υπάρξει η Μόσχα θα ανταποδώσει αμέσως. Παράλληλα, τόνισε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία και διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η επιβολή κατοχής. Αξίωσε οι ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους.

Ακόμη πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία ακολουθήσει θα την έχει το «ουκρανικό καθεστώς».

Οι πολίτες κρύβονται στα καταφύγια

Τη στιγμή που εκρήξεις σημειώνονται σε Κίεβο, Οδησσό και Μαριούπολη, φοβισμένοι πολίτες όλων των ηλικιών τρέχουν στα διάφορα καταφύγια. Όπως δείχνουν τα παρακάτω βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα, πολίτες σπεύδουν να κρυφτούν όπου βρουν, προκειμένου να αισθανθούν ασφαλείς από τις εκρήξεις που αν μη τι άλλο, δημιούργησαν ένα τεράστιο αίσθημα τρόμου.