Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, σύμμαχος της Μόσχας, θα συγκαλέσει τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεών του στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσε η Μόσχα κατά της Ουκρανίας, αναφέρεται σήμερα σε λογαριασμό στο Telegram που συνδέεται με την προεδρία.

"Ο Λουκασένκο συγκάλεσε ταχέως σύνοδο με τους στρατιωτικούς. Η συνεδρίαση στο Μέγαρο της Ανεξαρτησίας αρχίζει περίπου σε μια ώρα", γύρω στις 10:00 ώρα Ελλάδος, αναφέρεται στον λογαριασμό στο Telegram "Pool Pervogo".

Η Ουκρανία δέχθηκε σήμερα επίθεση από τη Ρωσία κατά μήκος των συνόρων της με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και από την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Μόσχα το 2014, ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα η ουκρανική συνοριοφυλακή.

"Το σύνορο του ουκρανικού κράτους δέχθηκε επίθεση από ρωσικά στρατεύματα από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ουκρανική μεθοριακή φρουρά.

"Επιθέσεις σε μονάδες στα σύνορα και σημεία ελέγχου βρίσκονται σε εξέλιξη με τη χρήση πυροβολικού, βαρέως εξοπλισμού και με ελαφρά όπλα", προσθέτει η συνοριοφυλακή στην ανακοίνωσή της, στην οποία γνωστοποιεί επίσης ότι γίνονται ενέργειες δολιοφθοράς και αναγνωριστική δράση.

Η Ρωσία μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό μέσα στην Ουκρανία από την προσαρτημένη Κριμαία και πραγματοποιεί βομβαρδισμούς στη χώρα παντού ως τη δυτική περιοχή Λβιβ, ανακοίνωσε επίσης το Κίεβο.

Παράλληλα η Ουκρανία αντιμετωπίζει αδιάκοπα κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο.