Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα των ρώσικων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Αθήνα, Σεργίι Σουτένκο ζήτησε οικονομικό αποκλεισμό της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να παγώσουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των Ρώσων και να μπλοκαριστεί κάθε ρωσική επένδυση στην Ελλάδα, να παρασχεθεί στην Ουκρανία βοήθεια στην άμυνά της αλλά και σε ό,τι άλλο χρειαστούν οι πολίτες της και να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις σε όλες τις κεντρικές πλατείες όλων των χωρών ώστε να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν μερικά απ’ όσα ζήτησε μέσω συνέντευξης τύπου ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα.

«Τα επιχειρήματα που προβάλλει ο Ρώσος πρόεδρος για να δικαιολογήσει την επίθεση είναι νομικά άκυρα και συνιστούν έγκλημα από την άποψη των οικουμενικών αξιών και σε σχέση με τις νομικά αποτελεσματικές διμερείς διεθνείς συνθήκες μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας καθώς και τις πολυμερείς διεθνείς συνθήκες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρέσβης.

«Οι ζωές 40 εκατομμυρίων φιλήσυχων και ειρηνικών πολιτών της Ουκρανίας απειλούνται και πρέπει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσει η επίθεση της Ρωσίας», τόνισε.